Ondernemersadviesboek, verbeter jezelf en lees boekreviews en inspiratietips!

Fotografie is zo mooi!

Fotografie is toepasbaar op zoveel gebieden! Laten we kijken met welke soorten fotografie je rekening dient te houden als je een eigen bedrijf gaat starten of hebt. 

Ten eerste prospects en klanten willen weten met wie ze zaken doen, dus laat je zien door middel van een goede portretfoto. Dit kan in de studio met een vaste achtergrond. Maar vaak zegt een portretfoto in de werkomgeving zoveel meer weer! 

Portretfotografie

Samen kijken wat het beste bij je past. Niet alleen voor op je website maar natuurlijk ook in je andere uitingen zoals op Facebook of Instagram. En LinkedIn. Het totaalplaatje moet kloppen bij jouw bedrijfsvoering. Dit komt terug in de huiskleuren, kleding en locatie. Maar ook welke formaten zijn er nodig? Is het fotomateriaal liggend op je website? Of gebruik je veel vierkanten beelden op Instagram? 

Daarna plannen we de fotoshoot op een moment dat het jou en mij het beste uitkomt. Tijdens de fotoshoot borrelen er altijd nieuwe ideeën op. Terplekke sturen we bij, checken we de geschoten beelden op de camera en sturen we bij. Wisselen af zodat we later genoeg materiaal hebben. Na de fotoshoot maak ik een link met de mooiste foto’s en die worden dan op hoge resolutie per Wetransfer doorgestuurd.

Productfotografie

Stel je hebt een website of een webshop waar je producten op verkoopt. Dan is het handig of om de spullen op te sturen zodat ze in de studio gefotografeerd kunnen worden. Of ik kom met al mijn studiospullen naar je toe en fotografeer alles bij jou in jouw bedrijf.

Stockfotografie

Stockfoto’s worden vaak gebruikt voor het vullen van websites of voor drukwerk waarbij een bedrijf zelf nog geen goede sfeerbeelden heeft. Het betreft foto’s van producten, personen en ook soms landschappen. Vooral de vraag naar Nederlandse stockfoto’s met modellen is groot. Ben jij ook op zoek naar nieuwe foto’s voor op jouw website? Doe hier inspiratie op!

Wil jij eigen foto’s op jouw website? Neem dan contact met mij op voor een speciale website shoot. Totaal 5 foto’s voor €99,- waaronder 1 portret en 4 andere foto’s. Wel excl. btw & reiskosten a €0,23 p.km vanaf Utrecht. Boek hier jouw eigen fotoshoot

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Reportagefotografie

Het maken van een reportage kans een bedrijfsfeest, productpresentatie of een festival. Op locatie ben je druk met het vastleggen van de momenten zoals deze zijn gecommuniceerd in het draaiboek met eventuele sprekers of prijsuitreikingen. Daarnaast is het de uitdaging om de juiste sfeermomenten vast te leggen waarin gasten en artiesten op een onbewaakt moment even niet weten dat er een camera staat. Naast de Lions IJsselstein en Gouda Vuurvast leg ik regelmatig voor netwerkverenigingen de diverse bijeenkomsten vast om zo een beeldend verslag te maken voor op de website. Zo heeft elk evenement weer een eigen benadering. 

Dan is er ook nog een bedrijfsreportage. Hierin legt je het proces binnen het bedrijf vast. Na de briefing van de klant krijg je een beeld van de producten en diensten en hoe het bedrijf deze produceert en verwerkt. Maar wat is nu kenmerkend voor het bedrijfsproces? Voorbereiding is essentieel en samen het proces doorlopen zorgt ervoor dat we niets vergeten.

Lees ook dit artikel over fotografie:

Ben je op zoek naar nieuw fotomateriaal voor je website, brochure of Instagram?Neem contact op met Pauline Smale van Klikklak.nu om de mogelijkheden te bespreken! Of bel op 06-11065130.

Wil je zelf meer leren over fotografie?
Bestel hieronder dan een boek!