De aanleiding dat wij haar spreken is haar boek: Schonen, Dromen en ordinaire fun. Ze stelt zichzelf in de podcast voor volgens de vingeroefening die ze ooit in een Standup Inspiration in Amsterdam heeft gehoord. En ze pakt er 3 vingers uit:

  • De duim staat voor waar je goed in bent: Contact maken met anderen en diep raken en diep geraakt worden
  • De wijsvinger staat voor waar je naar toe wilt: Ze woonde op Bali en graag wil ze weer terug 
  • De middelvinger staat voor waar je je aan irriteert
  • De ringvinger staat voor waar je trouw aan bent
  • De pink staat voor wanneer je kwetsbaar bent: Voordat ze een burnout kreeg dacht ze dat ze een soort superwomen was maar ze bleek altijd kwetsbaar te zijn en anders doet ze alsof.

Verder vertelt ze uitgebreid over haar levenservaringen en waarom ze dit boek heeft geschreven. Want het begon allemaal met dat haar vader niet zijn droom kon leven zoals hij zou willen.

Het boek kwam uit in 2011 en beschrijft het hele proces van haar burnout en het herstel hiervan. Hierna heeft ze nog twee burnouts gehad. En heeft ze onlangs een ongeluk gehad met ernstig hersenletsel waar ze nog van aan het herstellen is. Na een verkeerde diagnose weten ze nu pas wat ze heeft en is ze aan het revalideren.

In haar boek heeft ze een Metrokaart van het leven weergegeven met kruispunten die voor het maken van keuzes staan. Ondertussen heeft ze ook een geniet spel uitgebracht en is ze public speaker. Tijdens dat spel krijgen mensen inzichten over zichzelf en om echt contact te krijgen met collega’s of vrienden. Ze noemt het Beslissingen boekje in haar boek na een tip van een hulpverlener want dat gaf haar kracht. Want volgens die theorie mag je pas op een beslissing terug komen als de situatie verandert.

En noemt ze van talent naar rendement. Een soort verplichte module om naar jezelf te luisteren en goed naar jezelf te leren luisteren. Het hebben van plezier en iets meningsvol doen in het leven. Dus waarom ben je hier en blijf vooral genieten. Meer leven vanuit je hart en hoofdkwartier & leren van burn-outs. Doordat zij in een crisis terecht kwam werd ze wakker geschut en gaat ze uitdagingen niet meer uit de weg. Nu is ze enorm creatief met schilderen en schrijven van gedichten. En combineert ze dit met elkaar door naar haar hart te luisteren en hieruit ontstonden spoken words. Kortom een heel persoonlijk en open gesprek.

Luister je mee naar dit mooie gesprek op Spotify? Klik hieronder op de foto om naar dit mooie open gesprek te gaan!