Wie is Inge Nuijten
en waar gaat haar boek over?

Donderdag 24 maart spreken we met Inge Nuijten over haar boek:  Dienend Leiderschap.  De ultieme gids voor het creëren van energie en eigenaarschap. In deze podcast gaan we dieper in op haar boek en  hoe dit boek ontstaan is in opvolging van haar eerdere boek: Echte leiders dienen. 

Wat is dienend leiderschap en hoe kan je een dienend leider zijn ipv tools toepassen?

Dienend Leiderschap is opgebouwd uit 8 kenmerken:

  • Authenticiteit
  • Bescheidenheid
  • Rentmeesterschap
  • Verantwoordelijkheid
  • Empowerment
  • Vergeving
  • Waardering
  • Moed

Je ontdekt de werking van je brein. Je leert hoe je van weten naar doen gaat en krijgt een waardevolle strategie aangereikt om iedere sessie zoals een vergadering, bila of training tot een succes te maken. Dus inzet en actie. 

De effecten, achtergronden en basisprincipes van dienend leiderschap worden besproken zodat je het weet en vervolgens kunt zijn. Je krijgt inzichten om leiderschap-, communicatie- en feedback trainingen die je volgt, wél succesvol te maken in de praktijk.

Hoe visuele reminders je kunnen helpen en wat OENig, KHI, KISS en IWAP betekenen. Ze noemt dankbaarheid, vergeven, de waarderingstalen en de liefdestalen. En wat in het rood gaan en in het groen zitten betekent. En laten we vooral het belang van ademhaling niet vergeten!

Een erg uitgebreid en prettig boek om te lezen of te luisteren.

En LET OP: Tot vrijdag 25 maart 23.59 uur hebben we een WIN-actie! Als je de post op Insta, LinkedIn of deze page deelt met hierin Inge en mij getagd dan krijg je gratis haar luisterboek toegestuurd.  Coole actie toch?!

Wie is Inge Nuijten?

Dr. Inge Nuijten inspireert je bewust te leiden waardoor je met meer vertrouwen en energie duurzaam het verschil maakt, eigenaarschap en betere samenwerkingen realiseert. Vanuit Redpoint Company geeft ze inspiratie, advies, training en coaching op het gebied van dienend-leiderschap, vitaliteit en prestatie-psychologie. Inge is gepromoveerd op dienend-Leiderschap en schreef de bestseller Echte leiders dienen.

Bestel hier haar boek

Bestel bij Managementboek.nl of bol.com

In de afgelopen periode hebben Karin en ik al veel interessante gesprekken mogen voeren met al meer dan 30 schrijvers. Dit zijn gesprekken over mindset, ondernemen, passies, faalkunde, focus, gezondheid, gevoel, intuïtie, liefde, sport, geluk, spiritualiteit en nog vele andere onderwerpen. In ieder geval onderwerpen die inspireren en jouw ook kunnen aanzetten om jezelf te verbeteren al is het maar met 5 pagina’s per dag. Nieuwsgierig geworden? Lees en luister je mee? 

Wil je meer lezen over nieuwe boekrecensies, inspiratietips, podcasts en updates over populaire boeken en volg #leesmee via @adviesboek (Instagram) of klik hieronder. 

Ik gun iedereen een dosis geluk, persoonlijke ontwikkeling, groei, focus en inspiratie!

Volg je mee? #leesmee