Wie is Remco Claassen en waar gaan zijn
boeken over?

Remco is een rebelse spreker die al jaren volle zalen trekt. Hij richt zicht op leiderschap, persoonlijke ontwikkeling en Verbaal meesterschap en is auteur van de bestsellers IK en WIJ en verbaal meesterschap. Als een van de weinige sprekers is hij in staat zijn publiek voor meer dan 12 uur achtereen geboeid te houden. Dit door muziek, humor, hypnotherapie en interactie en weet alles over communicatie. 

Dat laatste doen we bijna de hele dag door en komt erg nauw. De ander snapt er namelijk al gauw niks van. Jij legt het toch duidelijk uit? Het is een hele kunst om goed te communiceren, zonder verwijten, woede en ontploffingen. Goede communicatie vereist inzicht in jezelf en in de ander. Want hoe bereik je nu wat je wilt? Hoe komt het dat dat je bij de ene collega in slaap valt en bij de ander aan zijn lippen hangt?

Zijn boek gaat over wat je wilt bereiken als spreker. Want je wilt uiteindelijk dat mensen iets gaan doen of iets gaan laten of iets nooit meer vergeten. Hij analyseert, beïnvloed en dirigeert zijn publiek zonder dat je het doorhebt. Zorgt dat je bewust wordt van de Manuel en de rode bloemkool in je en hoe je die onder controle kan houden. En zorgt voor alternatieven waarbij je alle belangen ziet en dan de beste respons gewetensvol kan nemen. Hij leert je de waarde van verschillen tussen mensen in te zien en dit te overbruggen. En hoe je echt leert luisteren en aan kan voelen wat er speelt bij de ander zonder allerlei bananen over en weer te gaan gooien. En weet alles van Covey, Robbins en Cialdini en schijnt een behoorlijke boekenworm te zijn. Hij legt uit wat educatie, entertainment en empowerment met elkaar te maken hebben. Kortom hij leert je spreken met impact. 

Deze podcast gaat echt je leven veranderen, vooral als je de tips beluisterd van deze verbale meester en leraar, docent, coach, trainer of manager bent. Hij geeft jouw inspiratie om jouw boodschap over te brengen zodat jouw publiek iets gaat doen, laten of nooit meer vergeet.

Je kan je verbaal meesterschap eigen maken en je kompas te kalibreren zodat je gaat kwispelen. Het was een erg leuk gesprek waarin we veel gelachen hebben dus je bent gewaarschuwd!

Verder tref je alle boekentips en linkjes hieronder aan in de beschrijving en kan je zijn boek bestellen of naar zijn website. 

Onderwerpen die wij bespraken:

 • Wat is sprekerspijn?
 • Hoe zorg je ervoor dat jouw publiek iets doet, laat of nooit meer vergeet
 • Hoe leer je kwispelen en je batterij opladen
 • Deel nooit het podium met iets wat meer licht geeft dan jijzelf
 • Wat is fompen, prepumpen en  stacking
 • Wat de impact en verhouding is van verbale communicatie, woorden of gebaren
 • Learn, teach and apply
 • Triple E: Educatie, Entertainment en Empowerment
 • Tieners en burnout
 • Hoe kan je een klas leven geven ipv les?
 • Ouderschapsbewijzen
 • Contentsproeien waarom je dat niet moet doen
 • Technieken die werken dat je gezien en gehoord wordt
 • Focus terugbrengen en zorgen dat je in je eigen kracht komt te staan


Boekentips & links:

Het blauwe boek: Verbaal Meesterschap van Remco Claassen bij bol.com

Alle boeken van Remco Claasen op Managementboek.nl

Pitstopmbo.nl

superdocent.nl

personalpitstop.nl


Boek van AliB

Boek van Thijs Lindhout

Boeken van Mark Tigchelaar

Boeken van Sydney Brouwer

Boeken van Tony Robbins

Boeken van Stephen Covey

Boeken van Simon Sinek

Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen


Nieuwsgierig geworden wat hij allemaal verteld heeft? Klik op de linkjes hieronder en veel luisterplezier! 


In de afgelopen periode hebben Karin en ik al veel interessante gesprekken mogen voeren met al meer dan 30 schrijvers. Dit zijn gesprekken over mindset, ondernemen, passies, faalkunde, focus, gezondheid, gevoel, intuïtie, liefde, sport, geluk, spiritualiteit en nog vele andere onderwerpen. In ieder geval onderwerpen die inspireren en jouw ook kunnen aanzetten om jezelf te verbeteren al is het maar met 5 pagina’s per dag. Lees en luister je mee? 

Wil je meer lezen over nieuwe boekrecensies, inspiratietips, podcasts en updates over populaire boeken en volg #leesmee via @adviesboek (Instagram) of klik hieronder. 

Ik gun iedereen een dosis geluk, persoonlijke ontwikkeling, groei, focus en inspiratie!

Volg je mee? #leesmee