We hebben het in de podcast uitgebreid met Jeroen de wit over het hart en de neveneffecten na een hart transplantatie gehad. Luister je mee? #linkinbio Pauline's podcast op Spotify

Jeroen de Wit heeft dit boek geschreven na het verlies van zijn vader. Hij heeft een enorme zoektocht gemaakt en een reis naar Nieuw-Zeeland. Daarna ging hij op zoek naar de vraag: Welke factoren leiden tot een kerngezond & energiek leven? 

Hij kwam op de 5 elementen van RESET: Relax, Eat, Sleep, Exercise en Think.  In zijn heldere boek geeft hij veel facts om dit te onderschrijven. Deze 5 hacks voor een RESET zijn een mooie basis om jouw leven eens onder de loep te nemen en via linkjes geeft hij je extra toegang tot verantwoorde recepten en tips over voeding, slaap, beweging, mindset en groei. En Richard de Leth schreef het voorwoord. 

We hebben het over welvaartsziektes en de invloed van stress. Stress zoals fysieke stress, chemische stress en emotionele stress.  En jezelf veerkrachtiger maken door een keer het ontbijt over te slaan kan je andere prikkels geven aan je lichaam. Net als mediteren. Ook hadden we het over de impact van de hele dag water drinken en het luisteren naar het signaal je lichaam als je dorst of honger krijgt. Dit kan bv je door een 30 dagen challenge veranderen of kleine stapjes om steeds iets anders te veranderen. Luister naar je lichaam en wat het doet. Na elk hoofdstuk zie je een stappenplan om meer te bewegen en dingen te veranderen op een originele manier. Zoals tandenpoetsen op 1 been of met je andere hand. En mocht je een keer een dag hebben dat het even tegen zit probeer het dan de volgende dag gewoon weer opnieuw. Ook is dit boek een soort hybride vorm want er staan een heleboel linkjes in het boek ter doorverwijzing. Die geven je antwoorden op: testen zoals: heeft je brein het wel door wat echt en nep is. Hoe hou je bij wat je leuk vindt? En voorbeelden van contractjes. Luister ook de audiofile met het hert. Je brein krijgt een stressreactie die deze audiofile oproept, bijzonder interessant.

Harthersenen benoemd hij ook in zijn boek. Net als harttransplantaties en wat de neven effecten kunnen zijn. En hoe je na een donorhart transplantatie zin in KFC kan krijgen en je smaak kan veranderen. Je bent de observeerder van je gedachten en meer dan alleen je gedachten. Want je bent niet je gedachten. En hij geeft tips voor het stoppen met roken. Ga in een andere omgeving wonen of vervang de behoefte aan roken door een kop groene thee. In ieder geval iets wat je een goed gevoel geeft of door iemand op te bellen waar je blij van wordt. Wil je stoppen met roken dan kan ik je het boek van Allen Carr aanraden of je kan de handleiding van de Nicotinepleisters lezen! Of maak een contract met anderen met een duidelijke consequentie zoals een boete €500,- of een verplichte middag in een carnavalskostuum rondlopen. Een mooie stok achter de deur.

Het boek de kracht van het nu van Eckhart Tolle is nu zijn favoriet en helpt hem met het omgaan met periodes als het even iets minder gaat. En dat er ook een neutraal is tussen goed en kwaad. En je ego beter leert kennen en minder kan voeden zodat je meer in balans komt.

Jeroen wil graag in vrijheid en verbinding vanuit zijn het hart leven. Op een eigen stuk land en bos met tiny houses en een gezamenlijke ruimte en in harmonie met de natuur.  Met mannen dichter bij de natuur en een natuurlijke manier van leven dmv workshops.  Ga lekker op je bloten voeten in het bos lopen zodat je lekker kan gaan aarden. En te gaan spelen en genieten van de natuur.

Ga hieronder naar Pauline’s podcast om het hele gesprek na te luisteren of bestel hieronder meteen zijn boek.