Wie is Roek Lips
en waar gaat zijn boek over?

Op donderdag 21 april 2022 spreken we met Roek Lips over zijn boek Wie kies je om te zijn. Gesprekken en gedachten over een nieuwe tijd. In deze podcast gaan we dieper in op zijn boek en hoe hij tot het schrijven van dit boek gekomen is.

Wie is Roek Lips? 

Hij is journalist, schrijver, mentor, spreker, adviseur, bestuurder en film- en theatermaker. In 2011 overleed zijn toen achttienjarige zoon Job onverwachts en dat was het moment om zijn leven een andere wending te geven. Gefascineerd door de vraag ‘wat werkelijk van waarde is’ besloot hij opgedane inzichten met zo veel moeilijk mensen te delen. Met zijn scherpe en realistische blijk op heden, verleden en toekomst heeft hij al velen weten te inspireren.

Waar gaat het boek: Wie kies je om te zijn. Gesprekken en gedachten over een nieuwe tijd over?

Dit boek daagt je uit tot reflectie. Want hoewel er van alles op je pad komt, is er altijd een moment waarop je een keuze kunt maken. Hij doet dat aan de hand van gesprekken met meer dan vijftig wetenschappers, kunstenaars, economen, denkers en doeners, op zoek naar inspiratie en houvast. Heel veel mooie filosofische vragen die volgens Socrates aanzetten tot een echte dialoog om te ontdekken wie we zijn en hoe we ons tot de wereld om ons heen verhouden.

Aan het woord komen Ahmed Aboutaleb, Paul de Blot, Claudia de Breij, Hans Clevers, Louis van Gaal, Berhold Gersons, Jan Geurtz, Arnon Grunberg, Joke J. Hermsen, Ivo van Hove, Reinbert de Leeuw, Irene van Lippe-Biesterfeld, Daan Roovers, jan Terlouw, Typhoon, Paul Verhaeghe en vele anderen.

Het boek is ingedeeld in vijf delen:

  1. Beschavingen zijn vergankelijk en kwetsbaar
  2. Wonderen komen voort uit eenvoudige regels
  3. We creëren onze eigen werkelijkheid
  4. Kleine initiatieven leiden tot grote doorbraken
  5. Jezelf zijn is een proces dat je regelmatig met bijstellen

 
Tot slot geeft hij zijn 10 inzichten en vragen die hij in de loop van de tijd uit de gesprekken heeft opgeschreven en waarvan hij heeft gemerkt dat ze kunnen helpen om je bewuster te maken. Want uiteindelijk wil ieder mens, naar het voorbeeld van Alfred Nobel, de wereld beter achter te laten dan hij of zij hem aantrof. 

Het boek is een enorme dikke pil van ruim 380 pagina’s. Erg waardevol alleen best lastig vast te houden door de dikte van het boek. Maar vol met mooie gesprekken over erg veelzijdige onderwerpen die een heleboel vragen oproepen en behandelen.

Kortom 21 april hebben we opnieuw kunnen inplannen. Heb jij vragen over het leven? Wie kies jij om te zijn? Ben je dol op mooie filosofische vragen? En wil je meer weten over zijn plannen met zijn theatertour? Klik dan op de onderstaande linkjes. Als je zijn boek vast wilt lezen? Bestel hieronder. 

Donderdag op Clubhouse meepraten? Klik dan op deze link.

Bestel hieronder zijn boeken:

In de afgelopen periode hebben Karin en ik al veel interessante gesprekken mogen voeren met al meer dan 40 schrijvers. Dit zijn gesprekken over mindset, ondernemen, passies, faalkunde, focus, gezondheid, gevoel, intuïtie, liefde, sport, geluk, spiritualiteit en nog vele andere onderwerpen. In ieder geval onderwerpen die inspireren en jouw ook kunnen aanzetten om jezelf te verbeteren al is het maar met 5 pagina’s per dag. Ook lees ik voor uit een aantal boeken. 

Nieuwsgierig geworden? Lees en luister je mee? 

Wil je meer lezen over nieuwe boekrecensies, inspiratietips, podcasts en updates over populaire boeken en volg #leesmee via @adviesboek (Instagram) of klik hieronder. 

Ik gun iedereen een dosis geluk, persoonlijke ontwikkeling, groei, focus en inspiratie!

Volg je mee? #leesmee