Wie is Teun Toebes
en waar gaat zijn
boek over?

Komende zondag spreken we met Teun Toebes over zijn boek Verpleegthuis:, wat ik leer van mijn huisgenoten met dementie.

Hij observeert en signaleert het leven samen met zijn huisgenoten met dementie en stelt vragen om het leven daar leuker en gelukkiger te maken. Want hoe is het leven in een verpleegthuis op die leeftijd in een kamer waar allerlei regels zijn die voor iedereen gelden zoals een vaste etenstijd en een “geheime” codes om naar buiten te kunnen? Hij heeft een kamer in een verpleegthuis in Utrecht en ik ben heel benieuwd. 

Er zijn allerlei vragen die bij hem opkomen als: Hoe krijgen we de menselijke maat en de oprechte aandacht bij de mensen met dementie? En waarom is er een kloof tussen de verpleging en bewoners? En waarom gaat alles van veiligheid uit in plaats van warmte en spontaniteit? Maar ook wat is de huidige rol als verzorger en waar is behoefte aan nu en in de toekomst? Gelukkig is er ook ruimte voor leuke dingen zoals een uitje naar familie, de vrijdagmiddagborrel en een weekje kamperen op eigen terrein. Ik hoor een lekker frisse blik waar een hoop lol, volle aandacht en energie vanuit straalt voor een gelukkiger leven voor mensen met dementie met mooie mogelijkheden ook voor anderen in Nederland! 

Praat donderdag mee over dit onderwerp want het schijnt dat 1 op de 5 zelf ook met dementie te maken krijgt.  Ben jij nieuwsgierig wat hij ons allemaal gaat vertellen? Of wil je zijn boek lezen? Bestel hieronder. Luister je mee op zondag 28 november op Clubhouse? Klik dan op deze link

Wil je meer lezen over nieuwe boekrecensies, inspiratietips, podcasts en updates over populaire boeken en volg #leesmee via @adviesboek (Instagram) of klik hieronder. 

Ik gun iedereen een dosis geluk, persoonlijke ontwikkeling, groei, focus en inspiratie!

Volg je mee? #leesmee