Boeken over Max Verstappen en Formule 1

Hoe is hij Wereldkampioen geworden? Lees hieronder welke boeken over Max Verstappen en Formule 1 verschenen.

Na een zinderende race op 12 december 2021 is Max Verstappen wereldkampioen geworden in de Formule1 voor Red Bull. Hoe heeft hij dat voor elkaar gekregen op 24-jarige leeftijd? En wie is Max Verstappen?

Wellicht tref je het geheim aan in één van de boeken hieronder van bijvoorbeeld James Cray of Ivo Pakvis. Er zijn in de loop der tijd al meerdere boeken geschreven over Max, zijn vader Jos Verstappen en de Formule 1. Ook over zijn carrière tot nu toe door Olav Mol en Jack Plooij. En natuurlijk hoe het allemaal begon.

Historie

Niet eerder bracht Nederland zo’n groot autosport talent voort als Max Verstappen. Op 15 maart 2015 reed Max voor het team van Toro Rosso zijn allereerste Grote Prijs, die van Australië. Hij was toen zeventien jaar en 166 dagen oud en daarmee de jongste debutant in de Formule 1 ooit – pas een halfjaar later zou hij zijn rijbewijs halen. Inmiddels behoort Verstappen tot de groten van het F1-deelnemersveld en vormt hij met zijn team Red Bull Racing een bedreiging voor de Mercedes-hegemonie van de afgelopen jaren. In Max Verstappen vertelt James Gray voor het eerst het levensverhaal van deze uitgesproken persoonlijkheid. Het verhaal van een supertalent die als zoon van F1-legende Jos Verstappen voorbestemd was om coureur te worden en geschiedenis te schrijven. 

Talent en overwinningen

En wij weten dat hij dat ondertussen al gedaan heeft door het Kampioenschap te winnen van Lewis Hamilton op 12 december 2021. En wat kunnen wij nog meer van hem verwachten? Wat betekent dit met de relatie die hij met zijn vader heeft? Tussen alle beelden van de overwinning met champagne en de ontlading van het team van Red Bull Racing, was een mooi en intiem moment te zien achter de schermen die de hechte band tussen vader en zoon weergeeft. Ondertussen is hij al drie keer wereldkampioen geworden met meer dan 1000 rondes aan kop. In 2023 heeft hij 19 overwinningen behaald. Wat gaat dat voor het nieuwe seizoen brengen als hij afscheid moet nemen van zijn Rocky de RB19. Ik ben heel benieuwd!

Achtergrondinformatie en boeken

Wil je achtergrondinformatie over hem en zijn overwinningen in de Formule1 of wellicht als kerstcadeau geven iemand ? Kijk dan eens tussen de boeken hieronder en bestel bij bol.com of managementboek.nl. Sommige boeken moeten nog verschijnen dus kijk goed wanneer het boek uitkomt.

Nieuwsgierig geworden? Bestel via de linkjes hieronder!

Bekijk op onderwerp of naam:

Wil je meer lezen over nieuwe boekrecensies, inspiratietips, podcasts en updates over populaire boeken en volg #leesmee via @adviesboek (Instagram) of klik hieronder. 

Ik gun iedereen een dosis geluk, persoonlijke ontwikkeling, groei, focus en inspiratie!

Volg je mee? #leesmee