Top6 Matcha kookboeken vol heerlijke gerechten

TOP6 Matcha Kookboeken vol heerlijke gerechten!

De nieuwste trend is koken met Matcha! 

Hier tref je de lekkerste kookboeken aan met heerlijke gerechten en gezonde recepten met als basis ingrediënt Matcha. Van eenvoudige Matcha thee tot scones, noedels, smoothie, bowls, ijs en zelfgemaakte huidverzorgingsproducten. Gezond zonder toegevoegde suiker en met antioxidanten. Probeer het ook eens met natuurlijk die heerlijk fris groene kleur!

Heel simpel. Bestel hier bij bol.com door op de foto te klikken.

Timothy D’Offay 

Puur genieten van thee van matcha tot oolong – de beste bereidingsmethoden en de heerlijkste recepten met losse thee

Samenvatting

Van matcha tot oolong: de beste bereidingsmethoden en de heerlijkste recepten met losse thee.
Losse thee wordt alsmaar populairder. Behalve dat bladthee gewoon veel lekkerder smaakt dan de theezakjes uit de supermarkt, bevat hij geen toegevoegde suikers en zit hij boordevol antioxidanten. Het grote aanbod aan bladthee kan echter best overweldigend zijn en bovendien lijkt het zetten van losse thee voor veel mensen moeilijk.
Dat hoeft nochtans niet zo te zijn! In dit toegankelijke boek maakt theespecialist Timothy d’Offay je wegwijs in de talrijke theesoorten en -melanges. Aan de hand van de vele recepten leer je hoe je de bekendste soorten thee thuis zelf kunt zetten. Kom meer te weten over klassieke bereidingsmethoden zoals de cooling cup-methode en cold brewing, maar ook nieuwe methodes zoals flow brewing. Daarbij passeren niet alleen recepten voor warme thee de revue, maar ook voor koele en gemalen thee; denk maar aan ijsthee of de populaire opgeklopte thee matcha. 

Gretha Scholtz 

Matcha – Het Kookboek – Nederlandse uitgave – Hardcover het kookboek

Samenvatting

De nieuwe trend is groen en heet matcha! Matcha is een bijzondere groene thee die wordt vermalen tot poeder. Matcha heeft een lange traditie in de Japanse theeceremonie, maar ook in de moderne keuken wordt dit poeder steeds vaker gebruikt. Nu verovert dit neongroene ingrediënt ook Europa. Met zijn bitterzoete smaak geeft matcha niet alleen aan ijs en smoothies een heel aparte kick. In dit schitterende kookboek laat foodstyliste en matcha-‘queen’ Gretha Scholtz zien wat je met dit groene poeder zoal kunt maken: een gezond ontbijt, diverse hartige gerechten en natuurlijk een brede waaier aan zoete – en dankzij matcha zelfs enigszins gezonde – lekkernijen en baksels.

Lene Knudsen 

Koken en bakken met matcha thee groene koekjes, cakes, desserts, dranken en nog veel meer

Samenvatting

Matcha – letterlijk fijn poederthee – is de oudste en meest exclusieve, groene theesoort uit Japan. Matcha thee drinken is in Japan verheven tot een waar ritueel en matcha is ook in toenemende mate populair bij ons geworden. Niet zo verwonderlijk, matcha is een zogeheten superfood en zit bomvol anti-oxidanten. Maar je kunt veel meer met matcha: koken bijvoor- beeld!

Koken en bakken met matcha thee geeft je gerechten een spectaculaire twist: supergezond tot zalige zoetig- heden, van ontbijt tot en met dessert. Begin de dag met granola matcha of een matcha wake-up smoothie, serveer een matcha cake, bak matcha madeleines en imponeer je tafelgasten met zelfgemaakt matcha ijs of prachtige tarteletjes met matcha room.

Nicole Pisani 

Het matcha kookboek 50 heerlijke & verrassende recepten

Samenvatting

Oude genezer, moderne alchemist
Eeuwen geleden dronken zenmonniken matchathee om tijdens het mediteren gefocust te blijven. Inmiddels is wetenschappelijk aangetoond dat matcha grote gezondheidsvoordelen heeft.
Onderzoek toont aan dat matcha een gezond hart bevordert, helpt bij herstel na training en veroudering tegengaat. Doordat voor matcha het hele blad van de theestruik wordt vermalen, bevat matcha tot driemaal zoveel antioxidanten als gewone groene thee.
Dit boek verkent de geschiedenis, noemt de gezondheidsvoordelen en geeft 50 fantastische recepten met matcha, van eenvoudige matchathee tot scones, noedels, smoothiebowls en zelfgemaakte huidverzorgingsproducten.

Louise Cheadle Nick Kilby 

Matcha alles over matcha, de Japanse superthee & de beste recepten

Samenvatting

Dit boek vertelt u alles wat u moet weten over matcha, het unieke groene-theepoeder dat door teapigs liefkozend ‘een superheld van een thee’ wordt genoemd. Lees over de geschiedenis van deze bijzondere groene thee, waaronder de intrigerende Japanse theeceremonie, en ontdek hoe matcha wordt geteeld, op kwaliteit gesorteerd en gemalen. Ontdek de enorme gezondheidsvoordelen en antioxidante kracht van matcha, met waardevol advies van Aidan Goggins en Glen Matten, voedingsdeskundigen en bekroonde auteurs van The Sirtfood Diet. Kom erachter hoe dit prachtige groene poeder wordt gebruikt om smaak te geven aan alles, van ijs en croissants tot bier en chocoladerepen, en doe de matcha-challenge van teapigs. Met deze fantastische selectie inspirerende en gezonde recepten met matcha – van heerlijke smoothies, ijsthee en cocktails tot zalige salades, roerbakgerechten, cupcakes en nagerechten – kunt u elke dag, bij elke maaltijd, van deze ‘superheld van een thee’ genieten.
Louise Cheadle en Nick Kilby zijn de auteurs van The Book of Tea. Ze werken al hun hele professionele leven in de thee-industrie en hebben in 2006 teapigs opgezet, dat zich richt op thee van de allerhoogste kwaliteit. Nick en Louise hebben thee van over de hele wereld geproefd en weten alles over de superkracht van matcha, Japans best bewaarde geheim.

Ken Calander 

Tea is sexy thee – matcha – ice tea

Samenvatting

@teacoach.ken giet al zijn ervaring met thee in het boek Tea is sexy, 204 bladzijden met álles over het perfecte kopje, de soorten thee, do’s en don’ts, tot hot summer ice teas, tea cocktails, matcha en een hoop sexy tea people. Let’s talk dirtea!
Een kopje thee iets voor de bomma, of voor als je ziek bent? Think again. Toen Ken Calander (43) zeven jaar geleden tussen de geurige blaadjes belandde, veranderde dat zijn lijf en leven. @teacoach.ken was geboren. Zijn missie: thee overal op de kaart zetten. Want thee is sexy.

“Er bestaan wel boeken over thee”, zegt Ken. “Maar niet zoals ik het zie. Het blijft altijd braaf, terwijl thee net zo’n ongelooflijk sexy drankje is. Wat je daar allemaal mee kunt doen, en wat thee allemaal met jou doet? Die passie wou ik op een speelse en pure manier vatten.”
Dit bericht is geplaatst in Inspiratietips voor ondernemers, Kookboeken, Op zoek naar een uitgebreide boekrecensie?, Populaire boeken met de tags , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.