Boekreview: Kukuru, De10 grootste lessen tot nu toe
van Giel Beelen

Giel Beelen, De radio DJ van dit moment heeft een spannende tocht op persoonlijk vlak gemaakt die hem veel inzichten hebben opgeleverd die hij graag met anderen wil delen. In zijn Kukuru podcasts heeft hij vele schrijvers geïnterviewd over hun boeken en veel kennis opgedaan en vooral toegepast. In dit boek deelt hij zijn belangrijkste lessen uiteraard met een hoop humor en passie. 

De grootste lessen tot nu toe van Giel Beelen en hoe het begon

Na een moeilijk tijd met een hoop tegenslagen en een klein bierbuikje wilde Giel een sixpack. Deze wens doopte hij meteen om tot een 100-daagse challenge. Door het sporten besefte hij al snel dat verandering niet alleen lichamelijk maar ook mentaal is. En hij wil tegelijkertijd alles uit het leven halen en het liefst alles tegelijk. Hier vast een paar tips van hem die gaan over persoonlijke ontwikkeling, mindset, spiritualiteit, voeding, slaap, tantra, ochtendrituelen en sport.

Start de dag met een glimlach. Wees lief voor jezelf en blijf lachen. Positiviteit is je sterkste wapen. En alles wat je aandacht geeft groeit. Dus ook als je die aan negatieve gedachtes geeft. En luister naar de stemmetjes in je hoofd en laat de slechte gedachten gaan. En luister uiteindelijk naar je hart. Eckhart Tolle deelt een grappig omschrijving. Gedachtes zijn net scheetjes, die borrelen op en er zit vaak een luchtje aan. Als je er verder geen aandacht aan besteed gaan ze vanzelf weer weg. Kan ik er iets aan doen? Nee? Laat het dan los. Dat is echt de kracht van het loslaten! Ook de lessen van Steven Covey, wees pro-actief, ga uit van het beste en handel ernaar. Net als de punten van sleutel tot succes uit Think and grow Rich van Napoleon Hill kan hij zo opdreunen.

In de kracht van het ochtendritueel, deelt hij de tips van Hal Ellrod die samen de afkorting Savers vormen. 

S staat voor silence, mediteren en ademhaling, A staat voor affirmaties, V staat voor visualisaties, E voor exercise. En kies een sport die bij je past. Of dit nu Yoga, hardlopen of wandelen is. R staat voor reading. Iets wat je inspireert. S staat voor scribing. Echt met pen en papier dan! Giel zijn tip is probeer er een aantal iedere dag aan te tikken en kijk welke het beste bij jou past net als het koud douchen.

Verder kwam hij in aanraking met Anne de Jong met haar boek, De geluksroute. Daar heeft hij meer geleerd over zelfliefde en zelfcompassie en de verschillen hiertussen. Want hoe communiceer je met jezelf en hoe sta je in verbinding met jezelf. 

Uiteraard is dit maar een kleine greep uit alle schrijvers die hij heeft gesproken of waar hij boeken van heeft gelezen. De schrijvers die hij aanbeveelt zijn o.a.: Michael Pilarczyk, Steven CoveyTony Robbins, Hall Elrod, Tabe Ydo, Richard de LethJan de Boer en Caroline van WijngaardenFaya Lourens, Merel TeunisJelle HermesEchart Tolle, Byron Katie, Emiel RatelbandNapoleon HillRyan Holiday, Brene Brown, Wim Hof, Anne de Jong. Wil je meer weten over Giel Beelen? Kijk op de site van Kukuru!

Wil jij deze levenslessen ook leren van Giel? Bestel hem hier!