TOP15 BBQ Kookboeken
van dit moment!
Op zoek naar lekkere en gezonde recepten voor op de BBQ voor deze zomer?
Bekijk hier de TOP15 met nieuwste BBQ kookboeken met heerlijk frisse gerechten voor deze zomer. Een recept uit één van de serie van Smokey goodness voortaan op jouw BBQ? Of Julius japers met het complete BBQ boek. Of de gerechten van Weber zelf op de BBQ, Er is zelfs een BBQ bijbel voor de echte fan! Kortom geen excuses meer voor die zwarte geblakerde hamburger…
Klik op de foto en bestel bij bol.com en haal zo de zomer in huis!
Samenvatting
Back to the USA we go! In Smokey Goodness – Burgers & BBQ Bites neemt pyro-culinair avonturier Jord Althuizen je mee naar de States. Want soms heb je simpelweg geen tijd voor het echte BBQ werk, en wil je something hot & fast. En waar kunnen ze dat nu beter dan in de USA?
In dit BBQ-avontuur neemt Jord je mee van de deli’s van New York tot aan de foodtrucks in Portland: op zoek naar a full serving of Smokey Goodness flavour maar voor half the time. Denk big-bigger-biggest BBQ sandwiches, de allerhotste BBQ taco’s of spicy BBQ snacks-on- a-stick. We want it all, and we want it now!
Samenvatting
In zijn langverwachte nieuwe boek Rook! neemt bestsellerauteur en barbecue-goeroe Steven Raichlen je mee in de wereld van het roken.
In Rook! staat het roken van vlees, vis, gevogelte en groente centraal. Er wordt onderscheid gemaakt tussen warm-roken (kippers en ham) en koud-roken (zoals mozarella affumicata en Scandinavische zalm). Raichlen richt zich uitsluitend op het roken van gerechten – van gerookte vleeswaren en zeevruchten tot gerookte cocktails, specerijen en desserts. Je zult leren hoe je kunt variëren in verschillende rooksmaken, hoe je verschillende barbecues en rookkasten kunt gebruiken en dat de mogelijkheden voor gerookte gerechten eindeloos zijn, denk aan cheesecake, room, mayonaise, boter en ijs.
Samenvatting
Voor de liefhebbers van barbecueën die graag een flink stuk vlees zien is dit boek inspirerende lectuur. De auteur geeft uitleg over technieken voor onder meer de houtskool- en de gasbarbecue, informatie over basisingrediënten en voorbereidingen.
Met recepten voor rund- en kalfsvlees, varkensvlees en worstjes, lamsvlees, kip en een hoofdstuk over kruiden en sauzen. Een echte handleiding waarin aan de hand van veel werkfoto’s de voorbereidingen als het klaarmaken van de barbecue, behandelen van het vlees of de kruiden duidelijk worden beschreven en uitgelegd.
Samenvatting
Dit is meer dan een BBQ-boek. Pitmaster X laat je kennismaken met traditionele en gloednieuwe bereidingstechnieken voor je barbecue, grill en smoker. Maak malse vis- en vleesgerechten die stuk voor stuk van je tong én van de pagina spatten. Bereid een Hollandse mayonaise-tomahawk, rooster je eigen knapperige baconreepjes, of ga voor beetgare barbecue-bijgerechten zoals gegrilde asperges en een vegetarische kebabspies. Ontketen de oerkracht van je barbecue en laat je klaarstomen voor de sappigste smaken van de buitenkeuken.
Samenvatting
BBQbijbel is hét naslagwerk voor de barbecueliefhebber
Barbecueën is populairder dan ooit tevoren. Waar vroeger een barbecue uit spareribs en worst bestond, bereidt men nu complete maaltijden op de grill. Groente, vis, schaal- en schelpdieren en zelfs fruit zijn hierbij inmiddels net zo geliefd. In BBQbijbel laat barbecuekoning Julius Jaspers aan de hand van duidelijke stap-voor-stapfoto’s en heldere iconen zien wat er allemaal mogelijk is en geeft hij zijn 250 meest geliefde recepten prijs.
BOORDEVOL HANDIGE BBQTRUCS
UITLEG VAN BBQBENODIGDHEDEN EN -BEGRIPPEN
HELDERE HOW-TO’S EN BBQTECHNIEKEN
DUIDELIJKE STAP-VOOR-STAPFOTO’S
MEER DAN 250 BBQRECEPTEN
DIVERSE CONDIMENTEN
Julius Jaspers (1962) opende na zijn eindexamen een restaurant in Frankrijk, was traiteur en cateraar in Amsterdam, gaf leiding aan het familiebedrijf Studio Bazar, en presenteerde RTL’s ‘Topchef’. Nu schrijft hij kookboeken, BBQbijbel is zijn tiende boek, en heeft hij twee restaurants in Amsterdam waaronder Julius Bar & Grill.
DE PERS OVER SMARTBBQ
‘Ontsteek de vuren! Of je nu het liefst kookt op kooltjes, hout of gas; Julius Jaspers heeft voor elke barbecue de juiste recepten.’
ELLE ETEN
‘Het boek staat vol met tips, trucs en recepten.’
NRC
Barbecueën is populairder dan ooit tevoren. Waar vroeger een barbecue uit spareribs en worst bestond, bereidt men nu complete maaltijden op de grill. Groente, vis, schaal- en schelpdieren en zelfs fruit zijn hierbij inmiddels net zo geliefd. In BBQbijbel laat barbecuekoning Julius Jaspers aan de hand van duidelijke stap-voor-stapfoto’s en heldere iconen zien wat er allemaal mogelijk is en geeft hij zijn 250 meest geliefde recepten prijs.
BOORDEVOL HANDIGE BBQTRUCS
UITLEG VAN BBQBENODIGDHEDEN EN -BEGRIPPEN
HELDERE HOW-TO’S EN BBQTECHNIEKEN
DUIDELIJKE STAP-VOOR-STAPFOTO’S
MEER DAN 250 BBQRECEPTEN
DIVERSE CONDIMENTEN
Julius Jaspers (1962) opende na zijn eindexamen een restaurant in Frankrijk, was traiteur en cateraar in Amsterdam, gaf leiding aan het familiebedrijf Studio Bazar, en presenteerde RTL’s ‘Topchef’. Nu schrijft hij kookboeken, BBQbijbel is zijn tiende boek, en heeft hij twee restaurants in Amsterdam waaronder Julius Bar & Grill.
DE PERS OVER SMARTBBQ
‘Ontsteek de vuren! Of je nu het liefst kookt op kooltjes, hout of gas; Julius Jaspers heeft voor elke barbecue de juiste recepten.’
ELLE ETEN
‘Het boek staat vol met tips, trucs en recepten.’
NRC
Samenvatting
Met Het complete BBQ boek geeft Julius Jaspers je alle tools, technieken en recepten in handen om het hele jaar door de lekkerste gerechten te bereiden op de BBQ. Van de snelle doordeweekse maaltijd tot showstoppers voor in het weekend en alles wat je verder nodig hebt voor een geslaagd diner van de grill. Denk aan marinades, rubs, snacks, sauzen en zuurgoed en natuurlijk iets zoets van de BBQ toe.
Samenvatting
In “Smokey Goodness No Worries BBQ’ van Jord Althuizen ontdek je de laid-back Aussie approach tot barbecueën. Voor wie op zoek is naar een easy summer BBQ, maar ook echt BBQ-avontuur.
Join us Down Under met Smokey Goodness No Worries BBQ van Jord Althuizen! Want in geen land zijn ze gekker op barbecueën dan in Australië. Dus, ook benieuwd waar die roo bar nu echt voor dient? Of nieuwsgierig naar een croc steak Dundee style? Hier vind je het antwoord op al je BBQ-vragen! Vol all time favourites als ribs en burgers – ontdek ze nu!
Jord Althuizen is de boss van de BBQ. Hij laat Nederland en België als eerste kennismaken met authentieke BBQ door zijn bedrijf Smokey Goodness en de restaurants Black Smoke en The Rough Kitchen. Met zijn Smokey Goodness-bestsellers weet hij meer mensen te inspireren om beter te barbecueën.
Join us Down Under met Smokey Goodness No Worries BBQ van Jord Althuizen! Want in geen land zijn ze gekker op barbecueën dan in Australië. Dus, ook benieuwd waar die roo bar nu echt voor dient? Of nieuwsgierig naar een croc steak Dundee style? Hier vind je het antwoord op al je BBQ-vragen! Vol all time favourites als ribs en burgers – ontdek ze nu!
Jord Althuizen is de boss van de BBQ. Hij laat Nederland en België als eerste kennismaken met authentieke BBQ door zijn bedrijf Smokey Goodness en de restaurants Black Smoke en The Rough Kitchen. Met zijn Smokey Goodness-bestsellers weet hij meer mensen te inspireren om beter te barbecueën.
Samenvatting
Smokey Goodness 3: het nieuwste barbecueboek van Jord Althuizen voor alle BBQ-fanaten Smokey Goodness 3: het Bigger, Better BBQ-boek is het nieuwste kookboek van barbecue-held Jord Althuizen. Dit is het echte barbecuewerk: stoer, slow en avontuurlijk. Met nieuwe flavours voor jouw favoriete Big Five op de barbecue: beef, pork, chicken, fish en… desserts. Ontdek dit keer de Zuid-Afrikaanse braai. Voor alle achtertuin avonturiers. Burning hot!
Jord Althuizen is de man achter Smokey Goodness, het BBQ-bedrijf dat Nederland verovert. Zijn boeken Smokey Goodness en Smokey Goodness 2 zijn absolute bestellers en winnaar van Kookboek van het Jaar 2016 én Kookboek van het Jaar 2017.
Samenvatting
De tweede Smokey Goodness BBQ-bestseller van BBQ-koning Jord Althuizen. Ga mee op zoek naar de BBQ-cultuur van Zuid-Amerika en ga next level in je eigen achtertuin. Maak werk van je BBQ-hobby!
Burning hot, dat is barbecueën Smokey Goodness-style. Het echte werk: stoer, slow en dit keer ook vol fuego. Want Jord Althuizen reist af naar Zuid-Amerika, op zoek naar de BBQ-cultuur van onder andere de Argentijnse pampa’s. Van vurige salsa’s tot complete asado’s, porkbelly pita’s én latino spareribs. Natuurlijk gaan we ook next level! Gril boven open vuur, graaf je eigen fire pit of – voor de echte vuurvreters – bouw je eigen infiernillo. Met ‘Smokey Goodness 2’ maak je werk van je carnivoresque hobby.
‘Smokey Goodness 2’ won de Gouden Garde Publieksprijs voor Kookboek van het Jaar. De vakjury schreef: “Knap dat Jord Althuizen ook in zijn tweede boek het hoge niveau van zijn eerste heeft weten vast te houden en nog weet te verrassen ook. ‘Smokey Goodness 2’ is lekker stoer en ruig, tot aan de cocktails toe!”
Burning hot, dat is barbecueën Smokey Goodness-style. Het echte werk: stoer, slow en dit keer ook vol fuego. Want Jord Althuizen reist af naar Zuid-Amerika, op zoek naar de BBQ-cultuur van onder andere de Argentijnse pampa’s. Van vurige salsa’s tot complete asado’s, porkbelly pita’s én latino spareribs. Natuurlijk gaan we ook next level! Gril boven open vuur, graaf je eigen fire pit of – voor de echte vuurvreters – bouw je eigen infiernillo. Met ‘Smokey Goodness 2’ maak je werk van je carnivoresque hobby.
‘Smokey Goodness 2’ won de Gouden Garde Publieksprijs voor Kookboek van het Jaar. De vakjury schreef: “Knap dat Jord Althuizen ook in zijn tweede boek het hoge niveau van zijn eerste heeft weten vast te houden en nog weet te verrassen ook. ‘Smokey Goodness 2’ is lekker stoer en ruig, tot aan de cocktails toe!”
Samenvatting
Écht indruk maken met de BBQ? Dan is special edition BBQ boek Black Smoke van Jord Althuizen en Kasper Stuart hét boek voor jou.
Naast blow-your- socks-off recepten voor grill of smoker, ook award winning cocktails van Belgiums Best Bartenders, een goede dosis Tasty Travels en alle need-to-knows om thuis te vlammen. Het perfecte cadeau voor de slightly show-off BBQ’er met ambitie. Powered by Smokey Goodness.
Écht indruk maken met de BBQ? Dan is special edition BBQ boek Black Smoke van Jord Althuizen en Kasper Stuart hét boek voor jou.
Naast blow-your- socks-off recepten voor grill of smoker, ook award winning cocktails van Belgiums Best Bartenders, een goede dosis Tasty Travels en alle need-to-knows om thuis te vlammen. Het perfecte cadeau voor de slightly show-off BBQ’er met ambitie. Powered by Smokey Goodness.
Samenvatting
Het ultieme boek voor de échte barbecuefan. Grillen als een echte BBQ-expert. Het nieuwste kookboek van Weber met daarin de lekkerste recepten voor zowel vis als groente en diverse soorten vlees op de BBQ. De recepten zijn overzichtelijk ingedeeld naar benodigdheden, aantal personen, bereidingstijd, grilltijd en rusttijd. Alsmede tips om tot het beste BBQ-resultaat te komen. Alleen al bij het zien van de foto’s krijg je zin om de BBQ aan te steken!
Het ultieme boek voor de échte barbecuefan. Grillen als een echte BBQ-expert. Het nieuwste kookboek van Weber met daarin de lekkerste recepten voor zowel vis als groente en diverse soorten vlees op de BBQ. De recepten zijn overzichtelijk ingedeeld naar benodigdheden, aantal personen, bereidingstijd, grilltijd en rusttijd. Alsmede tips om tot het beste BBQ-resultaat te komen. Alleen al bij het zien van de foto’s krijg je zin om de BBQ aan te steken!
Samenvatting
Samenvatting
Met Alles op de BBQ laat topchef Julius Jaspers zien hoe gevarieerd en lekker barbecueën kan zijn. Jaspers tovert een compleet diner van de barbecue! Naast het standaard assortiment van vlees en vis maakt Jaspers met allerhande groenten en fruit voorgerechten, bijgerechten en desserts. Voor elke barbecue, of het er nu een is met kooltjes of op gas, geeft hij een specifieke kooktechniek.
Julius Jaspers (1962) is als topkok bekend van zijn prijswinnende kookboeken over Smart Cooking: gezellig koken voor vrienden zonder zwetend in de keuken te hoeven staan. Zijn motto luidt: ‘Open de flessen, omring je met de beste ingrediénten en aan de slag!’ Daarnaast deelt hij met Robert Kranenborg het podium in het RTL-programma TopChef.
Met Alles op de BBQ laat topchef Julius Jaspers zien hoe gevarieerd en lekker barbecueën kan zijn. Jaspers tovert een compleet diner van de barbecue! Naast het standaard assortiment van vlees en vis maakt Jaspers met allerhande groenten en fruit voorgerechten, bijgerechten en desserts. Voor elke barbecue, of het er nu een is met kooltjes of op gas, geeft hij een specifieke kooktechniek.
Julius Jaspers (1962) is als topkok bekend van zijn prijswinnende kookboeken over Smart Cooking: gezellig koken voor vrienden zonder zwetend in de keuken te hoeven staan. Zijn motto luidt: ‘Open de flessen, omring je met de beste ingrediénten en aan de slag!’ Daarnaast deelt hij met Robert Kranenborg het podium in het RTL-programma TopChef.
Samenvatting
‘Smokey Goodness Winter BBQ’ helpt je de koude dagen door. Jord Althuizen vulde dit BBQ-boek met echt winterse recepten en een BBQ-kerstmenu. Want barbecueën doe je toch niet alleen in de zomer?
Met het one of a kind ‘Smokey Goodness Winter BBQ’ boek van Jord Althuizen kom je ook de winter meer dan warmpjes door. Met echt winterse recepten als home smoked salmon, wild boar on the grill en wintersportfavourites (yes, raclette!) blijft het vuur ook bij min tien lekker branden. Tot aan een volledig Smokey Goodness-style kerstmenu toe: van aperitief tot dessert, alles van de barbecue. En natuurlijk een goede portie ice cold adventure. Let it snow, let it glow!
Jord Althuizen is de man achter Smokey Goodness, het BBQ-bedrijf dat Nederland verovert. Zijn BBQ-boeken zijn absolute bestellers en Smokey Goodness en Smokey Goodness 2 ontvingen de prijs van Kookboek van het Jaar 2016 én Kookboek van het Jaar 2017.
Met het one of a kind ‘Smokey Goodness Winter BBQ’ boek van Jord Althuizen kom je ook de winter meer dan warmpjes door. Met echt winterse recepten als home smoked salmon, wild boar on the grill en wintersportfavourites (yes, raclette!) blijft het vuur ook bij min tien lekker branden. Tot aan een volledig Smokey Goodness-style kerstmenu toe: van aperitief tot dessert, alles van de barbecue. En natuurlijk een goede portie ice cold adventure. Let it snow, let it glow!
Jord Althuizen is de man achter Smokey Goodness, het BBQ-bedrijf dat Nederland verovert. Zijn BBQ-boeken zijn absolute bestellers en Smokey Goodness en Smokey Goodness 2 ontvingen de prijs van Kookboek van het Jaar 2016 én Kookboek van het Jaar 2017.
Samenvatting
De jury over Smokey Goodness: ‘Het BBQ thema is in dit boek van voor tot achter, op alle vlakken, doorgevoerd. Je ruikt de BBQ bijna. Het is een persoonlijk verhaal en een lekker vet boek met ruige recepten. Althuizen heeft zich werkelijk verdiept in de Amerikaanse barbecue cultuur en belicht die van alle kanten.’
Smokey Goodness is het BBQ-kookboek van wereldkampioen Barbecue, Jord Althuizen. Met Smokey Goodness haal je het beste uit je BBQ. Met alles over (voor)bereidingen en temperatuurbeheersing, gouden tips en inspirerende recepten: van whole hog tot pulled pork en van sushi roll tot kip op een bierblikje. Voor je het weet ben je net zo verslingerd aan de grill, het vuur en de rook als Jord. Get your grill on!
Zo enthousiast geworden over deze heerlijke boeken met gerechten? En wil je direct aan de gang? Maar eigenlijk ook toe aan een nieuwe BBQ? Of spullen om te BBQ’en? Kijk dan op deze link!