Wie is Willem Philipsen en waar gaat zijn boek over?

Dinsdag 10 mei spreken we met Willem Philipsen over zijn boek:  Met de stroom mee. Hoe ik als topmuzikant een herseninfarct overleefde en een betere versie van mezelf werd.

Wie is Willem Philipsen?

In mei 2007 was Willem 23 jaar oud en hard op weg naar de top van de Nederlandse muziekscene. Hij werkte als gitarist voor onder andere Postmen, Soulvation en met Anouk stond hij samen met hen op de grootste festivals als Lowlands en Parkpop. Maar aan dit leventje als rockster kwam abrupt een einde toen hij werd getroffen door een herseninfarct. Als gevolg daarvan raakte Willem voor de rest van zijn leven gedeeltelijk verlamd en kwam zijn carrière als gitarist tot stilstand. In 1 klap waren zijn leven zoals hij dat kende, zijn grote passie, zijn inkomen, zijn toekomst, verleden tijd. 

Nu is Willem begonnen aan een missie. Hij wil anderen, jong en oud, laten zien dat je altijd opnieuw kunt beginnen. Zijn herstelproces kostte tijd en inspanning maar heeft hem veel geleerd over vriendschap, vertrouwen en zijn eigen vermogen tot aanpassing. Inmiddels staat zijn leven weer volledig in het teken van muziek en werkt hij als succesvol producer. Daarnaast heeft hij ook andere talenten en kanten bij zichzelf ontdekt. Hij is gelukkig met deze Willem versie 2.0. 

Wij gaan dinsdag 10 mei met hem in gesprek over de deze reis die hij beschrijft in zijn mooie boek en ik ben heel benieuwd waar hij zijn energie en vechtlust vandaan haalt.

We hebben een supergaaf gesprek gehad waarin hij aangaf dat hij een concert heeft in Delft op Donderdag 12 mei waar jonge mensen met een ernstige lichamelijke beperking muziek maken. Ben je in de buurt van Delft of wil dit optreden van Ademnood zien in het Rietveld theater? Koop hier de tickets.

Willem heeft net zolang geoefend zodat hij naast toesten ook met 1 hand gitaar kan spelen. Wil jij nu ook zelf leren gitaarspelen? Begin dan met een basiscursus waarin je aan de hand van 18 liedjes stap voor stap gitaar leert spelen en zo de basistechnieken en maar liefst 25 akkoorden leert spelen. En wie weet zit je straks rond het kampuur heerlijk te spelen! Bestel hier jouw gitaarcursus.

In de afgelopen periode hebben Karin en ik al veel interessante gesprekken mogen voeren met al meer dan 30 schrijvers. Dit zijn gesprekken over mindset, ondernemen, passies, faalkunde, focus, gezondheid, gevoel, intuïtie, liefde, sport, geluk, spiritualiteit en nog vele andere onderwerpen. In ieder geval onderwerpen die inspireren en jouw ook kunnen aanzetten om jezelf te verbeteren al is het maar met 5 pagina’s per dag. Nieuwsgierig geworden? Lees en luister je mee? 

Wil je meer lezen over nieuwe boekrecensies, inspiratietips, podcasts en updates over populaire boeken en volg #leesmee via @adviesboek (Instagram) of klik hieronder. 

Ik gun iedereen een dosis geluk, persoonlijke ontwikkeling, groei, focus en inspiratie!

Volg je mee? #leesmee