Podcast met Thea van Bodegraven over haar boek: Als helpen niet helpt

Wie is Thea van Bodegraven
en waar gaat haar boek over?

Donderdag 10 maart spreken we met Thea van Bodegraven over haar boek:  Als helpen niet helpt.  Hierin beschrijft ze hoe het is als je een kind of partner heb die angstig gedrag vertoond of dwangmatig gedrag heeft.

Tien procent van de Nederlanders heeft behoorlijk last van angst en/of dwang. Als naaste heb je daar veel mee te maken. Dus jij bent niet de enige. Hoever ga jij mee in het aanpassen aan de angst of dwang van je partner of kind? Hoe blijf je bij jezelf bij wat je moet of niet mag van de ander? Waarom ga je erin mee? Hoe houd je het in stand? Hoe kun jij er meer ontspannen mee omgaan? Hoe kun je stoppen met de ander “beter” te maken?

Haar boek laat je niet kijken naar je partner of kind, maar naar jezelf. Je krijgt inzicht in de patronen van meedwangen, vermijden en emotionele chantage. Hoe kom je erin en hoe stap je uit die patronen? Ook heeft ze een werkboek met veel voorbeelden hoe anderen dit ervaren en doorbreken. Gezinnen die gebukt onder dwang- en angststoornissen en OCD leven die mooie handvatten krijgen en vragen kunnen beantwoorden voor mooie inzichten. 

In deze podcast gaan we dieper in op haar boek en werkboek en vermoedelijk ook hoe dit boek ontstaan is door haar eigen ervaringen met haar zoon en partner. En wat de Boonstra methode bevat en hoe je die het beste toepast. Luister je mee donderdag 10 maart om 20.00 uur?

Wie is Thea van Bodegraven?

Thea is als partner en ouder ervaringsdeskundige als naaste van angst en dwang. Vanuit haar eigen worsteling en zoektocht hoe ze hiermee om kon gaan, heeft zij de Boonstra methode ontwikkeld. Thea is relatiecoach bij psychische klachten of een GGZ-diagnose in de relatie of het gezin in haar coachpraktijk Sterk in Eigen Kracht.

In de afgelopen periode hebben Karin en ik al veel interessante gesprekken mogen voeren met al meer dan 30 schrijvers. Dit zijn gesprekken over mindset, ondernemen, passies, faalkunde, focus, gezondheid, gevoel, intuïtie, liefde, sport, geluk, spiritualiteit en nog vele andere onderwerpen. In ieder geval onderwerpen die inspireren en jouw ook kunnen aanzetten om jezelf te verbeteren al is het maar met 5 pagina’s per dag. Nieuwsgierig geworden? Lees en luister je mee? 

Wil je meer lezen over nieuwe boekrecensies, inspiratietips, podcasts en updates over populaire boeken en volg #leesmee via @adviesboek (Instagram) of klik hieronder. 

Ik gun iedereen een dosis geluk, persoonlijke ontwikkeling, groei, focus en inspiratie!

Volg je mee? #leesmee

Dit bericht is geplaatst in Boekenclub, Marcel Adriaanse, Marjolein Berendsen, podcast, Podcast met Marjolein Berendsen over haar boek: Holistisch leven, moeiteloos gelukkig zijn, Podcast met Roek Lips over zijn boek: Wie kies je om te zijn. Gesprekken en gedachten over een nieuwe tijd., Roek Lips met de tags , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.