Podcast met Thea van Bodegraven over haar boek Als helpen niet helpt. Als je een partner of kind hebt met angstige of dwangmatig gedrag.

Wie is Thea van Bodegraven?

Donderdag 10 maart spreken we Thea van Bodegraven in onze podcast over haar boek:  Als helpen niet helpt.  Hierin beschrijft ze hoe het is als je een kind of partner heb die angstig gedrag vertoond of dwangmatig gedrag heeft.

Thea is als partner en ouder ervaringsdeskundige als naaste van angst en dwang. Vanuit haar eigen worsteling en zoektocht hoe ze hiermee om kon gaan, heeft zij de Boonstra methode ontwikkeld. Ze is relatiecoach bij psychische klachten of een GGZ-diagnose in de relatie of het gezin in haar coachpraktijk Sterk in Eigen Kracht.

Waar gaat haar boek Als helpen niet helpt precies over?

Tien procent van de Nederlanders heeft behoorlijk last van angst en/of dwang. Als naaste heb je daar veel mee te maken. Dus jij bent niet de enige. Hoever ga jij mee in het aanpassen aan de angst of dwang van je partner of kind? Blijf je bij jezelf bij wat je moet en hoe doe je dat? Of mag dat niet van de ander? Waarom ga je erin mee? En hoe houd je het in stand? Of hoe kun jij er meer ontspannen mee omgaan? Kun je stoppen met de ander “beter” te maken en hoe?

Haar boek laat je niet kijken naar je partner of kind, maar naar jezelf. Je krijgt inzicht in de patronen van meedwangen, vermijden en emotionele chantage. Hoe kom je erin en hoe stap je uit die patronen? Ook heeft ze een werkboek met veel voorbeelden hoe anderen dit ervaren en doorbreken. Gezinnen die gebukt onder dwang- en angststoornissen en OCD leven die mooie handvatten krijgen en vragen kunnen beantwoorden voor mooie inzichten. 

Wanneer is de podcast met Thea over haar boek?

In deze podcast gaan we dieper in op haar boek en werkboek en vermoedelijk ook hoe dit boek ontstaan is door haar eigen ervaringen met haar zoon en partner. En wat de Boonstra methode bevat en hoe je die het beste toepast. Luister je mee donderdag 10 maart om 20.00 uur?

In de podcast hebben we de volgende onderwerpen besproken naar aanleiding van haar boek:

In de afgelopen periode hebben Karin en ik al veel interessante gesprekken mogen voeren met al meer dan 30 schrijvers. Dit zijn gesprekken over mindset, ondernemen, passies, faalkunde, focus, gezondheid, gevoel, intuïtie, liefde, sport, geluk, spiritualiteit en nog vele andere onderwerpen. In ieder geval onderwerpen die inspireren en jouw ook kunnen aanzetten om jezelf te verbeteren al is het maar met 5 pagina’s per dag. Nieuwsgierig geworden? Lees en luister je mee? 

Wil je meer lezen over nieuwe boekrecensies, inspiratietips, podcasts en updates over populaire boeken en volg #leesmee via @adviesboek (Instagram) of klik hieronder. 

Ik gun iedereen een dosis geluk, persoonlijke ontwikkeling, groei, focus en inspiratie!

Volg je mee? #leesmee

De linkjes op deze website zijn affiliates, het kost jou niks en ik word er blij van!