De TOP 12 meest populaire biografieën!


In de wereld van vandaag, waar sociale media ons overspoelen met momentopnames van het leven van anderen, kan het lezen van biografieën een verfrissende en diepgaande ervaring bieden. Biografieën hebben de laatste tijd aan populariteit gewonnen, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Deze verhalen over het leven van opmerkelijke individuen bieden niet alleen inzicht in hun persoonlijke reis, maar ze kunnen ook inspireren, leren en zelfs troost bieden. Als eerste enkele redenen waarom je nu populaire biografieën zou moeten lezen:

1. Inspiratie voor persoonlijke groei

Biografieën werpen een licht op het leven van mensen die obstakels hebben overwonnen, doelen hebben bereikt en persoonlijke transformaties hebben doorgemaakt. Door hun verhalen te lezen, kun je geïnspireerd worden om je eigen uitdagingen aan te gaan en je persoonlijke groei te bevorderen. Het is vaak geruststellend te weten dat zelfs de meest succesvolle individuen tegen tegenslagen zijn aangelopen en deze hebben overwonnen.

2. Historisch inzicht

Veel populaire biografieën zijn geschreven over figuren die een cruciale rol hebben gespeeld in de geschiedenis. Door hun levensverhaal te ontdekken, krijg je niet alleen inzicht in hun persoonlijke keuzes en ervaringen, maar ook in de historische context van hun tijd. Dit kan je begrip van bepaalde gebeurtenissen verdiepen en je helpen de wereld waarin we nu leven beter te begrijpen.

3. Levenslange lessen

Biografieën bevatten vaak waardevolle levenslessen. Of het nu gaat om zakelijke strategieën, persoonlijke relaties, of omgaan met tegenslagen, de ervaringen van anderen kunnen dienen als waardevolle leidraad voor je eigen leven. Door de successen en mislukkingen van anderen te bestuderen, kun je mogelijk vergelijkbare valkuilen vermijden en effectievere keuzes maken.

4. Empathie en begrip

Het lezen van biografieën stelt je in staat om in de schoenen van anderen te staan en begrip te krijgen voor verschillende perspectieven. Dit kan je empathie vergroten en je helpen de complexiteit van menselijke relaties beter te begrijpen. Het geeft een menselijk gezicht aan de prestaties en uitdagingen van anderen, waardoor je een diepere verbinding kunt voelen met de personen achter de prestaties.

5. Ontsnapping en vermaak

Naast educatieve voordelen bieden biografieën ook een vorm van ontsnapping en vermaak. Het lezen over het leven van anderen, vooral wanneer ze fascinerende en boeiende persoonlijkheden zijn, kan een plezierige manier zijn om te ontspannen en gewoonweg te genieten van een goed geschreven verhaal.

Conclusie

Tot slot is het lezen van populaire biografieën niet alleen een trend, maar het is ook een waardevolle investering in je persoonlijke groei, kennis en begrip van de wereld. Of je nu op zoek bent naar inspiratie, historisch inzicht, levenslange lessen, empathie of gewoon wat vermaak, biografieën bieden een rijke schat aan ervaringen die de moeite van het ontdekken waard zijn. Dus, pak een boek en duik in het leven van iemand anders, je zult versteld staan van wat je kunt leren!

Hieronder tref je de meest populaire biografiëen aan van dit moment, lees je mee? De beste Top12:

Nr. 1 Eindstrijd van Omid Scobie

Alle chaos, onrust en wantrouwen over de Britse royals en hun gevecht om deze crisis te overleven. Het overlijden van Queen Elizabeth met daarna de kroning van Charles met hierbij de biografie van prins Harry geven genoeg stof tot belangstelling die niet altijd positief is.

Nr. 2 Ik beloof je dat ik honderd word van Peter R. de Vries en Royce de Vries

Het geheime logboek van Peter R. de Vries en het dagboek van Royce de Vries. In het geheim hield Peter R. de Vries de laatste anderhalf jaar van zijn leven een geheim logboek bij. Dit was vanaf de dag dat hij te maken kreeg met de kroongetuige in het Marengo-proces tot aan de dag van de aanslag op zijn leven (06 juli 2021). Tegelijkertijd het dagboek van Royce vol gedachtenspinsels en herinneringen.

Nr. 3 Can't hurt me van David Goggins

Master je mindset en doe het onmogelijke

Nr. 4 Friends, lovers en het grote, verschrikkelijke ding Mattthew Perry

Nr. 5 Door de ogen van de koning, Meulenhoff

In gesprek met Koning WIllem-Alexander over tien jaar koningschap

Nr. 6 De Hedelse afpersingszaak van Yelle Tieleman

Cocaïne, terreur en de ontwrichtende macht van criminelen

Nr. 7 Nasrdin van Nasrdin Dchar

Toen Nasrdin Dchar in 2011 een Gouden Kalf in ontvangst mocht nemen voor Beste Acteur in de film Rabat, maakte hij furore met zijn bevlogen en geëmotioneerde dankwoord. ‘Een mijlpaal in de emancipatie’ werd zijn pleidooi tegen de angstcultuur en het wij-zij-denken genoemd. In zijn openhartige memoires blikt hij terug op zijn lange en soms ingewikkelde weg naar de top, zijn worsteling met stereotypering en zijn gevecht om te mogen zijn wie hij is. Maar Nasrdin is ook een verhaal over liefde, veerkracht, lef en strijdlust, over het overwinnen van angsten en onzekerheden, over engagement en verbinding – een geluid dat Nasrdin steeds luider laat klinken.

Nr. 8 Dag lieverd tot zo van Nadja Ensink-Teich

Hoe ze na een ondenkbaar verlies het leven weer omarmde

Nr. 9 De antwoorden op de grote vragen van Stephen Hawking

Stephen Hawkings briljante laatste boek, er zijn al meer dan 200.000 exemplaren verkocht! De wereldberoemde wetenschapper en bestsellerauteur Stephen Hawking laat ons zijn laatste ideeën over de grootste vragen van het universum na in dit briljante, postuum uitgegeven werk. Vragen als: Bestaat er een God? Hoe is alles begonnen? Is er intelligent leven elders in het heelal? Kunnen we de toekomst voorspellen? Wat zit er in een zwart gat? Zijn tijdreizen mogelijk? Zullen we overleven op aarde? Moeten we ruimte koloniseren? Zal kunstmatige intelligentie slimmer worden dan wij? Hoe geven wij de toekomst vorm?

Een breed scala aan onderwerpen, intellectueel stimulerend, enthousiast beargumenteerd en doordrenkt met zijn karakteristieke gevoel voor humor – De antwoorden op de grote vragen is een persoonlijke kijk op de uitdagingen waar we als mensheid voor staan en op de vraag wat de volgende bestemming van onze planeet zal zijn

Nr. 10 Sorry dat ik je wakker bel van Marlies Koers

Het leven van een verloskundige

Nr. 11 Het plan van Nando Boers

Hoe het Team Jumbo-Visma de beste wielerploeg ter wereld werd

Nr. 12 Het leven van een loser 17. Het dak eraf van Jeff Kinney

Bram sluit zich aan bij Ricks band Folle Luyer. Maar gaat het leven van een beroemdheid eigenlijk wel over rozen? En speelt Bram het dak eraf? Het dak eraf is deel 17 in de megapopulaire serie Het leven van een Loser. Voor jongens en meiden van 8 jaar en ouder. Supergrappig vertaald door Hanneke Majoor. Bram weet dat hij ooit wereldberoemd wordt, maar de weg naar succes gaat niet over rozen. Bram sluit zich aan bij Ricks band Folle Luyer, maar hij heeft niet gerekend op lange nachten, geldzorgen en ruzie tussen de bandleden… Is dat nou het leven van een popster? Besteedt Bram niet te veel tijd aan Folle Luyer? En staat dat zijn roem eigenlijk niet in de weg?

Bekijk de beste biografieën direct bij:

Ik luister veel boeken via Storytel, probeer het ook 14 dagen gratis! Ook Luisterrijk heeft mooie boeken om te luisteren. Fijn voor onderweg in de auto of tijdens het wandelen.

Luisterboeken

Het grootste aanbod luisterboeken bij Luisterrijk

Wil je meer lezen over nieuwe boekrecensies, inspiratietips, podcasts en updates over populaire boeken en volg #leesmee via @adviesboek (Instagram) of klik hieronder. 

Boekreviews

Podcasts

Inspiratietips

Populaire boeken