Fouten lijden de aandacht van de lezer af

Je doet veel moeite om potentiële klanten naar je website te trekken. Je strooit met visitekaartjes, zorgt dat je flyer overal ligt, adverteert in een huis-aan-huisblad en twittert bijna iedere dag. Dat werkt. 

In de statistieken van je website zie je dat de bezoekersaantallen stijgen. Maar wist je dat potentiële klanten afhaken als je fouten maakt in de tekst op je website? Uit onderzoek blijkt dat fouten afbreuk doen aan de begrijpelijkheid en geloofwaardigheid van je boodschap. En aan je imago!

Zorg voor effectieve, prettig leesbare en foutloze teksten

Veel ondernemers schrijven hun eigen teksten omdat ze dat kunnen en willen of omdat er geen budget of tijd is om een tekstschrijver in te schakelen. Maar het is lastig om een zelfgeschreven tekst te redigeren. Je bent blind voor je eigen fouten. Dus laat een collega je tekst controleren. Of print de tekst, lees hem hardop, leg hem weg en lees hem later nog een keer. Check in ieder geval of de tekst effectief, prettig leesbaar en foutloos is.

Is je tekst effectief?

Bepaal voordat je gaat schrijven het doel, de doelgroep en de boodschap van je tekst. Stel jezelf tijdens het redigeren de volgende vragen:

  • Is de tekst doelgericht?
  • Is de tekst geschreven vanuit het perspectief van de doelgroep?
  • Worden alle vragen van de lezer beantwoord?
  • Staat je boodschap kort en krachtig op papier?
  • Is de tekst zoekmachinevriendelijk?

Sluit je af met een call to action?

Is je tekst prettig leesbaar?

Is je tekst foutloos?

Typ-, spel- en taalfouten leiden de lezer af. Zet de puntjes op de i en check alle d’s en t’s, komma’s en hoofdletters. En controleer of je woorden aan elkaar moet schrijven of niet. 

Twijfel je? Raadpleeg Onze Taal voor taaladvies of de officiële spelling in de Woordenlijst Nederlandse Taal van het Taalunieversum.

Hulp nodig?

Effectieve, prettig leesbare en foutloze teksten schrijven kost tijd. Besteed je je tijd liever aan dingen waar jij goed in bent? Of wil je je zelfgeschreven tekst laten checken door een professional? Neem dan contact met me op.

Logo ROODschrijft-FC

Wil je nu zelf aan de gang en meer leren over het schrijven van teksten?
Klik hieronder op de boeken voor tekstschrijvers
en ga direct naar bol.com.

Wil je meer lezen over nieuwe boekrecensies, inspiratietips, podcasts en updates over populaire boeken en volg #leesmee via @adviesboek (Instagram) of klik hieronder. 

Ik gun iedereen een dosis geluk, persoonlijke ontwikkeling, groei, focus en inspiratie!

Volg je mee? #leesmee