Dit is het tweede boek van Barbara de Smedt en de opvolger van haar roman Alleen. In deze psychologische thriller word je als een rollercoaster steeds op het verkeerde been gezet. De hoofdpersoon Michelle stap in haar Volvo op reis naar een onbekende bestemming. Het is een innerlijke reis waar ze de relatie met haar ouders en ex beschrijft. Ook vertelt ze over haar werk als kleuterjuf en die ervaringen komen handig uit als ze Isa en Frey ontmoet en met hun verder reist. De heerlijke zintuigelijke beschrijving van wat ze meemaakt, hoort en ziet en hoe heftig het er aan toe gaat zuigt je helemaal in het verhaal en hierdoor moet je wel verder lezen…. 

Want wie zat er achter het verminkte lichaam dat aanspoelde op het strand? Denk je het te weten komt er een verrassend plot! Het verhaal speelt zich af in Portugal in een surfers habitat. In de verhaallijn zitten tussendoor brieven van iemand waar we later pas achterkomen van wie. Dit boek Roadtrip naar Nergens gaat over zwangerschapsverlies, moord, vluchten van huis en alleen op vakantie gaan. De onderwerpen zetten je aan tot nadenken door de gelaagdheid in het boek. En wie weet komt er op termijn ook een vertaling in het Engels van dit boek. 

Barbara woont op dit moment aan de zilverkust in Portugal en is genomineerd voor de bronzen Vleermuis voor de beste debuut thriller van 2021 met haar eerdere boek: Alleen.  In de podcast leest ze een stukje voor uit het eerste hoofdstuk. En ze geeft deze waardevolle onderstaande boekentips! 

De Boekentips van Barbara: 

Wild van Cheryl straight, wat verfilmd is met Reese Witherspoon. Een voettocht in de Pacific Crest Trail in California. Een moedig verhaal na een groot verlies. 

Elisabeth Gilbert met haar boeken The signature of all things en Big Magic. Een schitterend verhaal over Alma’s mossen.  Big magic is er voor iedereen die zich creatief wil uiten maar bang is voor afwijzing. Elizabeth Gilbert nodig je uit om je verborgen talenten te ontdekken om een weg naar het leven waar je altijd van hebt gedroomd vol met nieuwe uitdagingen, ideeën en spiritualiteit. 

Klik hieronder om naar Spotify te gaan voor podcast #21 opgenomen in de Boekenclub op Clubhouse met Barbara de Smedt. Of klik hier om hem meteen bij bol.com of managementboek.nl te bestellen.