Boekenhonger, #rutgerverhoeff, #sannepaassen #Raymonddelooze

Boekenhonger

De verlengde lockdown dreunt wederom na in de winkelstraat als ik boodschappen ga doen. Jeetje, van de enorme drukte in de welbekende grootgrutter tot de nog steeds dichte deuren bij de overbuurman. Met het nieuwe normaal om te mogen slalommen tussen de levensmiddelen, besef ik de enorme honger naar nieuwe boeken van deze boekenbuurman.

 

 

Op de bank

Je kan nergens naar toe behalve op je eigen bank verdwijnen in de wondere wereld van een mooi boek. Ik heb de afgelopen periode vooral de tijd genomen om boeken te lezen over persoonlijke ontwikkeling. Dan heb je niet alleen je tijd leuk besteed maar dan hebben we er ook nog wat aan, zeg maar! En uiteraard ben ik niet 1 boek tegelijk aan het lezen maar meerderen…. Ja, op een of andere manier kan ik dat in mijn hoofd aan, denk ik. Ik zal je niet meenemen in de verdere chaos in mijn hoofd met 6 boeken te gelijk. Maar ik kan je wel vertellen dat er veel schrijvers op dit moment mijn interesse krijgen en ik gewoon niet kan kiezen.

 

 

DIY Goeroe

Één van de boeken waar ik net aan begonnen ben is van DIY Goeroe van Raymond de Looze. Hij neemt je letterlijk mee in de wondere wereld die vergelijkbaar is met de bekende Zweedse zelfklusgigant. Gangpad na gangpad kom je allerlei spannende uitdagingen tegen waarvan je zelf mag beslissen, doe ik hier iets mee of niet. Welk gereedschap heb ik daarvoor nodig of moet ik er een vakman bij halen. Van zelfacceptatie tot patronen, invloeden en bewustzijn en focus. Ik ben er net in begonnen maar de stijl hoe hij schrijft is erg prettig en toegankelijk. Veel voorbeelden en niks moet. Hier heerlijk op de bank, klaar voor het volgende virtuele gangpad!

 

Het leven dat is pas topsport

Of het boek het leven dat is pas topsport van Sanne Paassen ben ik aan het lezen. Nee, ik ambieer niet om na de lockdown een WK te gaan rijden op de fiets. Haha, nee dat is zeker niet mijn ambitie. Maar de vergelijking die zij maakt over het “normale” leven en wielersport op hoog niveau is erg mooi. Ze heeft zelfs een 7 stappenplan bedacht zodat je zakelijk wint zonder privé te verliezen. Als je gek bent op wielrennen of sport dan raad ik je dit boek echt enorm aan! En wat een energie heeft ze, echt niet normaal. Ze knalt bijna door die trappers!

Laat je niet verpesten

Het boek van Rutger Verhoeff met de titel: Laat je niet verpesten, grijpt mij behoorlijk aan en is dan ook een totaal ander boek met de losse verhalen. Het boek is uit 2018 en ik werd hierop getipt door een lieve vriendin. Hoe kan het toch zijn, dat wij anderen maar steeds blijven onderdrukken en irriteren met alle gevolgen van dien. En dat veel mensen het maar gewoon laten gebeuren. Van hoog naar laag. Van studie tot school. Hij beschrijft ook verhalen van bekende Nederlanders die soort gelijke pestervaringen hebben. Het mooie vind ik, dat de kracht om dit te boven te komen hem heeft gemaakt tot wie hij nu is. Maak van je tegenslagen je kracht, diep respect. En dat we het samen kunnen helpen verwerken en voorkomen door met elkaar in gesprek te gaan en aardiger te doen. En dat is natuurlijk voor iedereen een mooie uitdaging die mindset voor 2021. Pak de tijd die er nu is, zodat je na de Lockdown weer kan knallen.

Support jour Local

En zo knallen wij weer terug in de wondere dichte wereld voor de pui bij boekhandel Kees. De deuren mogen dan dicht zijn van al zijn winkels. Je kan nog steeds mooie boeken bij hem bestellen. En weet je wat het allerleukste is? Ze worden gewoon bij je thuisgebracht. Kortom geen excuses meer dat je alleen bij bol.com wilt bestellen. (Ja, ook voor mij een duidelijke eye-opener) Support your local zodat ook na de lockdown hij gewoon zijn deuren weer kan openen! Alle links van de boeken zijn via Libris naar Boekhandel Kees geschakeld zodat je direct kan bestellen. Support hem en knal lekker mee op je eigen bank met een nieuw boek naar keuze!

Wil je weten wat mijn favoriete boeken zijn van dit moment? Kijk dan op de volgende link.