In het kort:

Voor wie is dit boek geschikt?

Voor alle ondernemers die succes najagen en daarbij de balans tussen familie en werk lastig vinden. Of die meer inzicht willen in het leven van een bekende Nederlander. Herkenbaar voor dromers en romantica met schitterende anekdotes over een levensstijl die voor velen onbekend zal zijn met zoveel rijkdom. En hoe je uiteindelijk je eigen leven kan ontwerpen. Kortom vallen en opstaan voor gevorderden

Inzichten in:

Karma in de liefde. Als je goed voor jezelf en je medemens zorgt komen er mooie dingen op je pad. En tegenslagen zijn er om van te leren. Eigenlijk een soort spiegel van je ziel. Je moet het alleen willen zien hè?!

En advies vragen aan de verkeerden geeft verkeerd advies. Vervolgens niets doen om je fouten op te lossen kan het probleem nog groter maken. En met grote financiële tegenvallers is dat een heldere leerschool.

En wat voor impact  een jarenlange zorg voor een zieke vriendin heeft. Uitzichtloze situaties waarin negatieve gedachtes overheersen. Met een helder keerpunt van het leven als het einde in zicht is van een dierbare. Daarna alles uit het leven willen halen. 

Dus leef je mooiste leven. Droom, zet een doel of omring je met dierbaren. Je enige beperking is je manier van denken tenzij je ziek bent en beperkt wordt.

Boeddhisten zijn eigenlijk blij met problemen, het probleem is je leermeester. Die denken: wat kan ik leren van dit probleem, en kan dat bijdragen aan de groei van je leven. Daardoor krijg je mooie inzichten. En leren als iemand iets tegen je zegt want waarom zegt hij dat?

Kortom het beste maken van jezelf: Design your own life!

Is dit boek makkelijk te lezen?

Heel makkelijk, eigenlijk in een avond uitgelezen. Spanning zat er goed in. En ik wilde heel graag weten hoe dit zou aflopen….

Categorie:

Zelfreflectie, van ontzettend succesvol tot financieel kompleet aan de grond. Omring je met de juiste mentoren en ga voor het echte innerlijke geluk. Als je stil staat bij hoe je leven ingericht is kan je een verandering maken. Niet alleen maar doorhollen, dan  kan je signalen missen.

Zelfreflectie, van ontzettend succesvol tot financieel kompleet aan de grond. Omring je met de juiste mentoren en ga voor het echte innerlijke geluk. Als je stil staat bij hoe je leven ingericht is kan je een verandering maken. Niet alleen maar doorhollen, dan  kan je signalen missen.

Tags:

Je bent de regisseur van je eigen leven, kop in het zand is lekker maar werkt maar voor even. Noodzaak en verlangen kan je er toe zetten om het op te lossen. Situaties en schuldgevoel zijn ankers. En het verleden loslaten want je kan het niet veranderen maar je kunt wel veranderen hoe je over het verleden denkt. 

Welke woorden zijn op dit boek van toepassing?

Winnaars geven nooit op, stel je bent de schrijver van je eigen levensboek. Hoe wil je dat jouw verhaal verloopt? 

Humor?

Jazeker, er zitten echt wel verrassende stukken in die voor mij als beelddenker erg prettig geschreven zijn.

Schrijfstijl:

Prettig en laagdrempelig geschreven

Achtergrondinfo

Michael was een ontzettend bekend als dj met zijn mooie warme stem. In dit eerste boek gaat hij van ervaren zakenman tot erg succesvolle ondernemer in diverse ondernemingen naar monnik door een dramatische beursgang door hebzucht en onkunde. Hij had alles ingezet, omringd door verkeerde adviseurs, daarna  zat hij compleet financieel aan de grond.Gelukkig is hij nu wederom succesvol ondernemer vanaf Ibiza met zijn vriendin Cindy Koeman.

Voor wie is dit boek een aanrader?

Jonge ondernemers vooral omdat hij die nu begeleid in trainingen, masterclasses en youtube.

Wat maakte de meeste indruk?

Zijn liefde voor zijn vrouw en kind en dat hij in een soort tunnelvisie aan het ondernemen was. Leren van je fouten met nieuwe inzichten en doorzettingsvermogen en daardoor nu mentaal en financieel in balans.

Wanneer ga jij dit lezen?

Ik zeg een prima boek voor op vakantie! Lekker luchtig en toch heerlijk als je op een strandbedje op Ibiza bent….

Verkrijgbaar als:

Hardcover en Ebook 

Ook op Youtube tref je erg veel podcasts aan van hem en Cindy van Master Your mindset. Niet alleen trainingen voor succesvoller ondernemen maar ook meditaties (Meditation app).

Cijfer: 0-10

8/10

*Alle foto’s in deze review zijn ter ondersteuning en citaten uit het boek: