Boekreview: Biografie van een vechter

Dit boek moet je echt gaan lezen als jij denkt dat er dingen niet lekker gaan in jouw leven. Want hoeveel ellende kan een mens hebben in zijn leven?

Eerlijk gezegd is het best een heftig verhaal. Een opvoeding die een gereformeerde achtergrond betreft met een hoop ellende. Het continu mee moeten helpen op de stinkende boerderij, buitengesloten worden door zijn familie, geweld en gebrek aan oprechte aandacht. Ook het ontbreken van echte liefde van zijn ouders, broer en zussen. En het enorme pestgedrag vooral van zijn broer maken het allemaal niet gezelliger.

Maar later het negeren en pesten van klasgenoten, collega’s en de clubs waar hij zich bij aansloot. Waar hij nooit tegen in durft te gaan of voor zichzelf op durft te komen. Zo zie je maar dat als je dit niet aanpakt je dit een leven lang kan achtervolgen. Wanhoop in het leven met stress, depressie, burn-out en diverse soorten hoofdpijnen tot gevolg. En hoeveel financiële zorgen kan een mens aan?

Ook zakelijke ellende blijft hem niet gespaard en zelfs zijn zoon die maakt er een potje van. Ook zijn vrouw drijft hem tot wanhoop. En net als je denkt dat het houden van vogels je rust geeft blijkt iemand roet in het eten te gooien.

Gelukkig zijn er een paar mooie lichtpuntjes in zijn leven waaronder een speciaal boek waar hij kracht uit put. Een speciale vriendschap met een oudere vriendin en de dingen zoals de natuur die hij enorm waardeert met de stilte die hij daar kan opzoeken. Kleine dingen die hem helpen dit zware leven te kunnen dragen.

Dit boek moet je zeker gaan lezen als jij denkt dat je alles al een keer op je bordje hebt gehad of het even niet meer ziet zitten. Geloof me het relativeert enorm!

Wil jij dit boek ook lezen? Bestel hem hieronder!

Wil je andere reviews lezen, of ben je op zoek naar inspiratie of wil je weten wat de meest populaire boeken zijn van dit moment? Check hieronder de buttons!