In het kort het boek: Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt van Haemin Sunim

Voor wie is dit boek geschikt?

Als je last hebt van stress, jaloezie, woede of andere lastige emoties staan hier hele mooie en relativerende  verhalen in om goed over na te denken. Vele boodschappen met woorden van wijsheid en advies. En eigenlijk allemaal het proberen waard om te onthouden! Verder meer uitleg over het Boeddhisme en hoe zijn leven als zenmonnik en voormalig hoogleraar er uit ziet. Hij spreekt over zijn gepassioneerdheid als hoogleraar en over “karmische verbintenissen”. Zijn verhalen per onderwerp zijn zo geschreven dat je door wilt lezen.

Inzichten in:

Mooie quotes en wijze woorden van een “helende mentor” om mindful door het leven te stappen. Herkenbare situaties zo vertalen naar iets positiefs. Hij vertelde aan de hand van een voorbeeld heel helder over hoe je geest werkt. Dat het bewustzijn van onze geest de wereld doet ontstaan. En datgene waar onze geest zich op richt, wordt onze wereld. En dat de wereld wordt ervaren in overeenstemming met je geestesgesteldheid. Dus als je geest blij en meelevend is, je wereld dat ook is. Of als je geest rustig is, is de wereld dat ook. Maar ook hoe je woede kan herkennen zonder oordeel. En dat als je dit puur observeert, dit dan vanzelf in een andere emotie overgaat. En denk ook eens aan degene die jou vandaag het leven moeilijk heeft gemaakt een vermomde leermeester van boven kan zijn met jouw spirituele groei als taak.

Met andere woorden: Observeer de veranderde energie met aandacht en liefde terwijl die zich in de ruimte van je geest ontvouwt…

Het boek is verdeeld in hoofdstukken over het leven verdeeld in de volgende aspecten van het leven: over rust, mindfulness, passie, relaties, liefde, het leven, de toekomst en spiritualiteit. Daarna quotes zoals hieronder waar je over na gaat denken. 

Is dit boek makkelijk te lezen?

Erg makkelijk maar wel met tijd ertussen. Acht hoofdstukken en per hoofdstuk een onderwerp van het leven en daar een aantal inzichten bij. Van liefde en vriendschap tot werk en ambities. Of over het mindful omgaan met negatieve emoties zoals jaloezie of teleurstellingen. Daarbij haalt hij zijn eigen ervaringen in de tijd dat hij hoogleraar was aan. Alles om zelfbewuster door het leven te gaan.

Het zijn wel nadenkers maar erg mindful: 

Zoals deze:

Als je steeds met iemand blijft botsen,  kan dat de manier van de wereld zijn om je te vragen goed naar jezelf te kijken.

Probeer uit te vinden wat je tegenstaat als je iemand niet mag, en kijk of jezelf ook een gelijksoortige gebrek hebt.

Categorie:

Mindful, rust, stressverlagend, liefdevolle quotes, tips voor een mooier en relaxter leven. Rust is te vinden! Negatieve emoties omzetten naar postieven gedachtes.

Tags: 

Blijf niet in woede en jaloezie hangen maar buig het om naar iets positiefs. Onderwerpen als rust, mindfulness, passie, relaties, liefde, het leven, de toekomst, spiritualiteit, spirituele groei, zelfreflectie, boeddhisme en focus.

Welke woorden zijn op dit boek van toepassing?

Tegenslagen zijn vermomde leermeesters van boven die jou een spirituele groeitaak geven. Schitterend omschreven toch?

Humor?

Af en toe, meer rustgevend wel spannend geschreven.

Schrijfstijl:

Prettig eerst persoonlijke verhalen en achtergronden daarna verschillende tips en quotes met schitterende illustraties van Young-cheol Lee. Koop het boek, lees een hoofstuk en leg het weg. En pak het regelmatig weer!

Achtergrondinfo

Hij is zenmonnik uit Zuid-Korea, afgestudeerd aan Princeton, Harvard en Berkeley en voormalig hoogleraar aan een kunstacedemie in Massachusetts. Hij probeert contact te blijven houden en denkpatronen te delen via sociale media. Hij schrijft berichten om mensen te inspireren en te helpen tijdens moeilijke tijden. Beschrijft dat mensen hoop krijgen door het lezen van zijn qoutes na bijvoorbeeld een verlies van een dierbare. Of zelfreflectie krijgen om de dag fris mee te beginnen. Of aangezet worden om toch nog 1 keer te solliciteren. Eenvoudig en rustgevende boodschappen om mindful te leven.

Voor wie is dit boek een aanrader?

Stresskippen en iedereen die op zoek is naar liefde en nieuwe levensdoelen en spiritualiteit. Ideaal om het tempo naar beneden bij te stellen en rustiger aan te gaan doen. Of zelfs te gaan mediteren en verder over het leven na te denken. Maar natuurlijk erg prettig als je moeite hebt met zelfreflectie en eerst naar een ander kijkt in plaats van naar jezelf.

Wat maakte de meeste indruk?

Meer kennis over het boeddhisme op een toegankelijke manier en je daardoor vervelende situaties of denkwijzen kan om buigen in iets positiefs.

Wanneer ga jij dit lezen?

Iedereen die liefdevolle en rustgevende tips nodig heeft of iemand waarvan jij weet dat die hier iets aan kan hebben!

Verkrijgbaar als:

Hardcover en Ebook

Cijfer: 0-10

7.5/10

*Alle foto’s in deze review zijn ter ondersteuning en citaten uit het boek: Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt van Haemin Sunim.

Wil je meer lezen over nieuwe boekrecensies, inspiratietips, podcasts en updates over populaire boeken en volg #leesmee via @adviesboek (Instagram) of klik hieronder. 

Ik gun iedereen een dosis geluk, persoonlijke ontwikkeling, groei, focus en inspiratie!

Volg je mee? #leesmee