In het leven zijn vele uitdagingen, veranderingen, stress of tegenslag. Zaken die het leven mooi, boeiend, uitdagend, maar ook lelijk, vervelend en zwaar maken. Mentale kracht is daarom een onderwerp dat voor iedereen belangrijk is. Hun eerdere boek De fluitende leider ging over Leiderschap van voetbalveld tot werkvloer. Vanuit hun eigen professionele belangstelling en de ambitie om aan hun eigen mentale kracht te blijven werken, hebben ze dit boek Mentale Kracht geschreven. Ze hebben vele mensen geïnterviewd  en gesproken waaronder de mensen bij AQR International. Het 4C-concept dat zij ontwikkeld hebben is als wetenschappelijke basis gebruikt voor de uitwerking van het thema mentale kracht in dit boek.

Want als twee mensen in dezelfde spannende situaties terecht komen. Ze hebben vrijwel dezelfde kennis, achtergrond en vaardigheden. Toch gaan ze heel verschillend met uitdagingen en stress om. Waardoor komt dat? In het boek Mentale Kracht, je kunt het gewoon trainen, staan de antwoorden op deze vragen. Ze geven krachttips en inzichten over zelfbewustzijn zodat jij jouw mentale kracht kan vergroten op een manier die bij je past.  En wat je belemmert om te bereiken wat je wilt. Want waar zou je iets aan willen veranderen en hoe kom je vervolgens in actie om er ook echt wat aan te gaan doen!

In podcast #25 is Jochem onderweg naar Zeist naar de KNVB want hij is VAR scheidsrechter vandaag bij een voetbalwedstrijd. In dit gesprek bespreken we hoe het boek Mentale Kracht tot stand is gekomen en wat zij doen voor de Stichting Toeterjoepies. En wat zij hiervoor doen voor de jonge mensen van 16 jaar die hulp nodig hebben bij een baan, studie praktische zaken en mentale kracht. En wat is het effect en impact van deze coronatijd op de mentale kracht van mensen. En we bespreken een aantal topsporters, scheidsrechters en anderen die ons inspireren op mentaal vlak waaronder Nelson Mandela, Max Verstappen, Roger Federer, Kiran Badloe & Maarten van den Brink. 

Hun boek is gebaseerd op de volgende 4 bouwstenen (4C’s): controle (Control), inzet (Commitment), uitdaging (Challenge), vertrouwen (Confidence). En wat is het verschil tussen veerkracht en mentale kracht? Dit boek is geschikt voor coaches, begeleiders, docenten, leidinggevenden en HR’ers die mensen mentaal krachtiger willen maken.

`Nieuwsgierig geworden wat zij allemaal verteld hebben? Luister dan deze podcast en bekijk de boekentips en de link naar hun stichting. Veel luisterplezier! Wil jij weten hoe jij mentaal krachtiger wordt want je kan het trainen op een manier die bij je past! Bestel dan hier hun boeken bij bol.com of managementboek.nl