De favoriete boeken van Pauline!

De favoriete boeken van Pauline op het ondernemersadviesboek.nl

Tja, wat zijn mijn favoriete boeken?

Er wordt mij regelmatig gevraagd welke boeken ik onlangs gelezen heb of welk boek ik kan aanraden. Nou ik luister en lees erg veel op het moment. Hieronder tref je dan ook mijn toppers van dit moment. Ze staan op onderwerp want dat is wel zo makkelijk. Sommige ben ik nu aan het lezen en anderen staan nog op mijn wensenlijst. Hopelijk kan ik jou ook inspireren om jezelf te gaan ontwikkelen. Kortom: Lees of luister je mee?

Mindset

Hoe krijg je jouw mindset weer helder?

Slechte of te weinig focus? Betere resultaten en je dromen realiseren voor jouw onderneming, hoe kan je die eindelijk behalen of te verbeteren? Je sportprestaties laten pieken op het juiste moment? Mijn absolute favoriete boeken: Niet te breken, Master your mindset en Focus Aan/Uit bovenaan. Jezelf verbeteren en uit je oude patronen weten te halen is een kunst waar zeker oefening en aandacht voor nodig is. Uiteindelijk wil je toch die beste versie van jezelf worden of niet? Lees dan DIY Goeroe!

Niet te breken van Sander Aarts. Word mentaal onverslaanbaar door de ervaringen en lessen van de Special Forces. Spannende acties die je duidelijk maken wat het verschil is tussen leven en dood. Hoe jouw mind onverslaanbaar wordt.

Nog beter leren concentreren op je werk of studie? Lees hier de review met alle handige tips over je telefoon, afleidingen, concentratielekken en hoe dieper in je focus te komen. Echt een enorme aanrader het boek Focus Aan/Uit van Mark Tigchelaar!

Sanne van Paassen Het leven, dat is pas topsport In 7 stappen zakelijk winnen zonder privé te verliezen

Sanne van Paassen Het leven, dat is pas topsport.

In 7 stappen zakelijk winnen zonder privé te verliezen. De oneindige energie van Sanne pakt echt heel veelzijdig je levensstijl aan. Vooral als je een sporter bent. En haar enthousiasme is echt aanstekelijk!

Rutger Verhoeff Laat je niet verpesten. Hoe word je sterker na een pestverleden? Hoe word je sterker na een pestverleden?

Rutger Verhoeff. Laat je niet verpesten.

Sterker na een pestverleden? Verhalen van bekende Nederlanders die openhartig vertellen hoe pesten hen heeft gevormd en hoe ze hier mee omgingen. En vooral, hoe wij dit samen kunnen helpen verwerken en voorkomen.

Boekreview: Kukuru De10 grootste lessen tot nu toe van Giel Beelen

Kukuru De10 grootste lessen tot nu toe van Giel Beelen

Giel deelt zijn belangrijkste lessen die hij graag met jou wilt delen. Erg waardevol! Lees de review.

DIY Goeroe Hoe je meer uit je ontwikkeling haalt? Zoek het lekker zelf uit van
Raymond de Looze

Ga het lekker zelf proberen en ondervinden!
Raymond de Looze stimuleert om zelf op onderzoek uit te gaan. Speel, experimenteer en leer! Vanuit 6 uitgangspunten ga je langs 12 gangpaden met onderwerpen om aan jezelf te werken. Net alsof je een groot warenhuis in loopt en langs de wandelpaden kijkt wat je kan gebruiken. AANRADER!

Bekijk ook zijn andere boeken zoals: De Rockstars methode, Hoe je de beste versie van jezelf wordt en DIY Goeroe.

Invictus Library – Think and Grow Rich (NL Editie vertaald en herschreven door Michael Pilarczyk) Succes is het resultaat van de manier waarop je denkt. De officiële Nederlandse vertaling. Dit is de nieuwe herziene editie Think and Grow Rich van Invictus Publishing. 

Het boek werd in 1937 voor het eerst uitgegeven en is sindsdien meer dan 100 miljoen keer verkocht. Het stond aan de basis van talloze successen en bevat een formule die zichzelf blijft bewizen in de praktijk. •De principes zijn gebaseerd op universele wetten die altijd zullen gelden. Een riik leven ontstaat niet zomaar. le moet zélf de weg naar riikdom bewandelen en die weg mot je eerst zelf aanleggen. Think and Grow Rich legt de principes uit waarmee je zo’n rijk en succesvol leven voor jezelf kan creèren. Deze nieuwe bewerking /herziene editie door Michael Pilarzyck geeft je inzichten in wijsheden van onschatbare waarde. Bestudeer de principes en ontdek de denkwijze die je leven zal veranderen.

Gay Hendricks The Big Leap

Verborgen angsten aangaan en onderzoeken hoe je jouw leven meer diepgang kan geven en schaal op naar het volgende level.
Waar word jij nu echt blij van? Mooi boek als je even vastzit en niet meer weer wat de juiste richting is.
Hier een linkje naar de Nederlandse versie.

In De fontein van Els van Steijn, vind je plek, krijg grip op je leven door inzicht in je familiesysteem. Aan de hand van de fontein als metafoor van je familiesysteem krijg je praktische handvatten om hardnekkige patronen in je gedrag te doorbreken. Je krijgt meer rust en grip op je leven en je unieke eigen plek in het familiesysteem. 

Uitdagingen die hij aanging zijn zo extreem ongelofelijk wat een uithoudingsvermogen en doorzettingskracht. Na een hele nare jeugd heeft hij zijn energie en levenslust teruggekregen door sport.

De Cirkel van Dave Eggers is een intelligente, scherpe en spannende roman die vragen oproept over ons geheugen, onze geschiedenis, privacy, democratie en de grenzen aan onze kennis van de wereld.

Rijke pa arme pa Wat de rijken hun kinderen leren over geld – dat de armen en de middenklasse niet doen!

George Samuel Clason De Rijkste Man van Babylon

Wat verschillende zienswijze van twee vaders hem allemaal hebben doen inzien.

Kelly Weekers Happy Life 365 De no-nonsense denkwijze voor een leuker leven

Kelly Weekers Happy Life 365

De no-nonsense denkwijze voor een leuker leven. Heerlijk droge humor met behoorlijk pittige vragen!

Marc de Hond met Licht in de tunnel.


IJzersterke mindset met een vechtlust tot het allerlaatste moment. Momenten van Chemotherapie, opnames in het ziekenhuis, theatertour en de liefde voor zijn gezin. je krijgt een goede inkijk over zijn positieve visie op het leven.

The Miracle Morning van Hal Elrod.

The 6 Habits That Will Transform Your Life Before 8AM, de Nederlandse editie.

Gewoontes veranderen is zo moeilijk. Maar als je in kleine stapjes begint lukt het. Zelfs mij is het na jaren snoozen gelukt om direct uit mijn bed te komen en aan mijn ochtendritueel te beginnen zonder die wekker steeds uit te drukken.

Humor

Dit is natuurlijk erg verschillend van persoon tot persoon. Ik ben fan van Lubach en dit boek heeft mij echt tranen van het lachten bezorgd…..

Arjen Lubach Stoorzender

Arjen Lubach Stoorzender

Inzicht in zijn denkwijze en werkwijze van één van de grappigste mannen van Nederland! Over zijn privéleven, zijn optreden in New York, TV-carrière en zijn vriendinnen.

Kluun Familieopstelling roman

Kluun Familieopstelling roman

Met geweldige humor beleeft Stijn tijdens de zorg voor zijn moeder, de relatie met zijn zus en zijn verslaving aan vrouwen en exen die hij verslind op de zoektocht naar zijn ware ik.
Grappig om dit zo mee te mogen beleven.

Rutger Verhoeff Wat denkt u, dokter? Ebook verhalen van een jonge huisarts

Rutger Verhoeff
Wat denkt u, dokter?

Verhalen van een jonge huisarts, van hilarisch tot dieptriest en eerlijk! Uiteraard over werkdruk, schrijnende gevallen van eenzaamheid en verwaarlozing. Maar de manier waarop het geschreven is erg grappig. Echt dubbel gelegen van het lachen! Korte verhalen die makkelijk weg lezen.

Liefde & relaties

Allemaal willen we liefde vinden maar waarom is het soms zo lastig tussen twee personen? Laat staan dat er meerdere personen bij betrokken zijn. Of is na een jarenlange relatie de koek echt op.  Hieronder zie je boeken waar ik enorm veel uit geleerd heb. Niet alleen in de podcasts met Hannah over bindingsangst en verlatingsangst maar ook dat er verschillende liefdestalen zijn. En wel fijn als je partner en jij dat van elkaar weten. Natuurlijk mag zelfliefde niet ontbreken. Ook het boek van Anne is grappig aangezien ze nu een relatie heeft met Kluun en zij allebei hierover schrijven.

Hannah Cuppen Liefdesbang Overwin verlatingsangst en bindingsangst


Complexe liefdes worden helder door de energie van de een die de ander in stand houdt. Hoe mensen met verlatingsangst en bindingsangst elkaar aantrekken en hoe die cirkel te doorbreken. Erg leerzaam en helder als je in een moeizame relatie zit of net verbroken hebt. ps Dit boek is in meerdere kleuren verkrijgbaar, dit is de laatste editie.

In podcast #23 spreken we Hannah over haar boek, luister hem via de knop hieronder.

Sorry schatje van Anne de Jong.

Het no-nonsense relatieboek van goede en slechte tijden.In Sorry, schatje leert Anne de Jong, dé relatiecoach van Nederland, je de vijf principes en tien essentiële skills die jou liefdesvaardig maken: 

Je partner op nummer één te zetten, zonder jezelf uit het oog te verliezen, Positief ruzie te maken. zo maak je de slechte tijden makkelijker en de goede tijden nóg leuker.

Anne de Jong schreef ook De geluksroute en is oprichter van De Relatiecoach.

Gary Chapman De vijf talen van de liefde

Hoe komt het nu dat het soms zo lastig is in de liefde en die verwachtingen. En wil jij dingen ondernemen voor de ander? Of sommige houden van het geven van cadeaus terwijl ze meer tijd samen wensen. Welke taal spreek jij in de liefde?

Luister hier een stukje uit het boek in podcast #45 uit dit boek

Spiritueel

Wat verstaan we onder spiritueel? Voor mij is dit een uitgebreid onderwerp waar chakra’s, mediteren en signalen echt bij horen. Hoe meer ik hierover lees hoe interessanter het wordt.  Door verschillende invalshoeken en verhalen kom je steeds beter tot je eigen essentie en energie.

De vierde demensie, toeval bestaat niet van. De Vierde Dimensie is een verhaal over de onzichtbare wereld om ons heen, die bepalend is voor succes. Het is een boek dat inzicht geeft in de wetmatigheden die in de vierde dimensie gelden en dat ingaat op de magie van het leven. Wens, werkelijkheid en toeval lopen in dit verhaal dwars door elkaar, net als in het leven zelf. Toevalligheden spelen een belangrijke rol in ons leven. In dit boek leer je het toeval te herkennen en dat vervolgens gericht te sturen. De Vierde Dimensie is een verhaal over de onzichtbare wereld om ons heen, die bepalend is voor succes. Het is een boek dat inzicht geeft in de wetmatigheden die in de vierde dimensie gelden en dat ingaat op de magie van het leven. Wens, werkelijkheid en toeval lopen in dit verhaal dwars door elkaar, net als in het leven zelf. Toevalligheden spelen een belangrijke rol in ons leven. In dit boek leer je het toeval te herkennen en dat vervolgens gericht te sturen. Ga mee op reis met Nick Larson, een succesvolle beursmakelaar, die door de crisis in de schuldsanering belandt. Na deze ingrijpende gebeurtenis gaat hij op zoek naar de waarheid en komt zo de vierde dimensie op het spoor. Hans Peter Roel (1964) weet wat leven onder hoogspanning is. Hij ziet hoe we in onze hoogontwikkelde samenleving moeder aarde langzaam uitputten. Juist dat gegeven maakte dat hij dit boek heeft geschreven om mensen inzicht te kunnen geven in de vierde dimensie. Het veranderen van ons collectief bewustzijn is de brug naar een betere wereld.

De vierde demensie, toeval bestaat niet van Hans Peter Roel

De Vierde Dimensie is een verhaal over de onzichtbare wereld om ons heen, die bepalend is voor succes. Het is een boek dat inzicht geeft in de wetmatigheden die in de vierde dimensie gelden en dat ingaat op de magie van het leven. Wens, werkelijkheid en toeval lopen in dit verhaal dwars door elkaar, net als in het leven zelf. Toevalligheden spelen een belangrijke rol in ons leven. In dit boek leer je het toeval te herkennen en dat vervolgens gericht te sturen.

Aura-energie van Alla Svinrinskyaya. 

Bescherm en versterk je energetische identiteit. Self-care voor jouw authentieke levenskracht. In Aura-energie laat Alla je zien hoe je je aura laag voor laag kunt reinigen. Je energie is net zo uniek als je vingerafdruk, en een belangrijk onderdeel van je identiteit. Als je aura, jouw persoonlijke energieveld, niet in balans is, kun je toxische energie aantrekken en kwetsbaar worden voor energiezuigers (of er zelf een worden). Blootstelling aan grote hoeveelheden (digitale) energiestromen vervuilt ons aura, ons eigen energieveld. De kans is groot dat we er ziek van worden. Tijd om de balans te herstellen! Dankzij ‘aurahygiëne’ ga je je steeds beter voelen, bereik je een nieuw niveau van welzijn en word je een magneet voor positieve energie in je leven.

Alla leert je in dit boek alles over:
Hoe onze digitale levensstijl invloed heeft op je energieveld en hoe je hier beter mee om kunt gaan.

Auravirussen, auraschimmels en aurabacteriën

Hoe je het immuunsysteem van je aura kunt stimuleren om zo toxische energie te neutraliseren

Jay Shetty Think Like a Monk

The secret of how to harness the power of positivity and be happy now.

Zijn levensverhaal met de zoektocht bij de monniken en zijn mooie levensvisie.

Eten & reizen

Gezonde voeding weten we allemaal dat goed voor ons is. Alleen speciaal voor je hersenen zijn er nu ook recepten voor via Charlotte. Een prettig kookboek met heerlijke gerechten. De reizen en mooie verhalen van Floortje zetten je aan tot eigen reizen, laat je inspireren!

Charlotte Labee
Brain Food voeding voor gezonde hersenen

Voeding voor gezonde hersenen. Uitgebreide uitleg wat voeding kan betekenen voor je lijf maar vooral voor je hersenen. De recepten van de linzensoep en de waterkerssoep zijn echt heel erg lekker! Maar daarbij wat bv waterkers voor je lichaam betekent want dit kan je DNA herstellen.

Floortje Dessing
50 inzichten na 25 jaar reizen

Het nieuwste boek van Floortje Dessing .
Wat een reislust naar de mooiste plekjes van de wereld!

Op zoek naar meer inspiratie om je leven te verbeteren?

Quotenet.nl - Nieuwe quote

Luisterboeken

Ik luister veel boeken via Storytel, probeer het ook 14 dagen gratis! Fijn voor onderweg in de auto of tijdens het wandelen.

Het grootste aanbod luisterboeken bij Luisterrijk

Trainingen

Balans

Kom weer in balans, werk met je intuïtie
via Zoma opleidingen

Neem de regie van jouw leven in handen
via Zoma opleidingen

Kom weer in balans en laat je burn-out achter
via Zoma opleidingen

Verbeter de verbinding met jezelf en met je kind
via Zoma opleidingen

Rust in je hoofd

Mindset

Zelfliefde & Healing

Bekijk alle boeken bij:

Wil je meer lezen over nieuwe boekrecensies, inspiratietips, podcasts en updates over populaire boeken en volg #leesmee via @adviesboek (Instagram) of klik hieronder. 

Tot slot:

Boekreviews

Podcasts

Inspiratietips

Populaire boeken