Wie is Marcel Adriaanse
en waar gaat zijn boek over?

We spraken met Marcel Adriaanse over zijn boek Zakendoen op gevoel. Het intuïtiemodel als basis voor succes. Marcel is bedrijvenbouwer, investeerder en mede-oprichter van interim – en consultancybureau Hofmeier.

In je werk sta je dagelijks voor keuzes. Hoe haal ik deze deal binnen? Neem ik die sollicitant aan of niet? Is het slim deze investering te doen? Veel mensen benaderen dit soort vragen het liefst rationeel, ze verzamelen informatie, analyseren die en doordrenken alls grondig. Dat levert vaak hoofdpijn op, maar lang niet altijd een goede beslissing. Wat zou er gebeuren als je wat vaker zou luisteren naar je gevoel?

In dit boek beschrijft Marcel het intuïtie model dat gebaseerd is op 6 pijlers:

  • Autonomie
  • Analyse
  • Timing
  • Intonatie
  • Empathie
  • Kwetsbaarheid

De eerste drie helpen je met het verbeteren in het nemen van eigen beslissingen. De laatste drie dimensie hebben betrekking op het beter interacteren met de sociale omgeving, waardoor we met anderen een WIN-WINsituatie kunnen creëren en je dus met minder moeite meer voor elkaar krijgt.

Zijn advies? Zet je denkvermogen in, maar leer vooral te vertrouwen op je gevoel. Dat brengt je niet alleen volop energie en nieuwe inzichten, maar leidt ook tot en succesvolle organisatie en een betere versie van jezelf. 

Kortom theorie die praktisch beschreven is met veel voorbeelden die zowel zakelijk als privé zijn en uit zijn eigen ervaringen. Ook staan per hoofdstuk oefeningen die je kan doen om jezelf te testen. Erg prettig om te lezen en te leren.
 

Dit model is niet alleen handig in je onderneming of baan maar ook privésituatie. Ben jij nieuwsgierig wat hij ons allemaal verteld heeft? Of wil je zijn boek lezen? Bestel hieronder. Wil je meer weten over de academy? Luister hier onder de podcast op Spotify of Youtube.

In de afgelopen periode hebben Karin en ik al veel interessante gesprekken mogen voeren met al meer dan 30 schrijvers. Dit zijn gesprekken over mindset, ondernemen, passies, faalkunde, focus, gezondheid, gevoel, intuïtie, liefde, sport, geluk, spiritualiteit en nog vele andere onderwerpen. In ieder geval onderwerpen die inspireren en jouw ook kunnen aanzetten om jezelf te verbeteren al is het maar met 5 pagina’s per dag. Lees en luister je mee? 

Wil je meer lezen over nieuwe boekrecensies, inspiratietips, podcasts en updates over populaire boeken en volg #leesmee via @adviesboek (Instagram) of klik hieronder. 

Ik gun iedereen een dosis geluk, persoonlijke ontwikkeling, groei, focus en inspiratie!

Volg je mee? #leesmee