Wie is Tom Meerman en waar gaan zijn
boeken over?

 

 

 

Tom Meerman fotografeert sinds 1977. Zijn nieuwsgierigheid naar de mogelijkheden van de fotografische taal leidde tot zijn afstuderen als autonoom beeldend kunstenaar in de fotografie. SInds die tijd spreekt en schrijft hij over het vak als docent, mentor en bestuurder en is hij veelgevraagd jurylid en beeldredacteur. Daarnaast is hij actief als fotograaf.

Hoe vaak overkomt het je niet dat je over een foto iets wilt zeggen en dat je even niet verder komt dan “mooi”? Als je fotodocent bent, of redacteur, coach, jurylid, galeriehouder, recensent of fotograaf, dan heb je meer woorden nodig om uit te leggen wat je plan is, welke inzicht je hebt en waarom je keuze belangrijks is.

Met dit boek leer je in een paar heldere stappen fotografie te analyseren. Met de overzichten in dit boek benoem je eenvoudig het onderwerp van de foto. Ontrafel je de beeldelementen, volg de strategie van de maker en ontdek je wanneer en hoe foto’s relevant zijn voor het publiek.

Je kunt de lijst met duizend woorden als schrijfhulp beschouwen. Je zult de negen vragen van de beeldelementen als handvat voor je openbare besprekingen uit je hoofd willen kennen. Dat foto’s van betekenis veranderen als de context en het medium veranderen is in het bestuderen van dit boek geen hindernis meer, maar een verrijking van de fotografie. Je zult merken dat je publiek zich gelukkiger voelt als jij voor hen het beeld kunt verklaren.

En superhandig: Van dit boek is ook een webversie beschikbaar. Als je je registreert, krijg je gratis toegang, plus relevante extra’s.  

En komende zondag bespreken we een paar foto’s uit zijn boek. Heb je zelf vragen over een foto aan Tom? Verander je foto op Clubhouse en laat hem beoordelen!

Wil je meelezen met één van zijn boeken? Klik hieronder op de foto’s hieronder om hem te bestellen.

 

Kortom ontzettend interessant: Luister je mee zondag 31 oktober op Clubhouse? Deze foto’s komen uit zijn boek en gaan we morgen bespreken!