Wie is Tom Meerman en waar gaan zijn
boeken over?

Tom Meerman fotografeert sinds 1977. Zijn nieuwsgierigheid naar de mogelijkheden van de fotografische taal leidde tot zijn afstuderen als autonoom beeldend kunstenaar in de fotografie. Sinds die tijd spreekt en schrijft hij over het vak als docent, mentor en bestuurder en is hij veelgevraagd jurylid en beeldredacteur. Daarnaast is hij actief als fotograaf.

Hoe vaak overkomt het je niet dat je over een foto iets wilt zeggen en dat je even niet verder komt dan “mooi”? Als je fotodocent bent, of redacteur, coach, jurylid, galeriehouder, recensent of fotograaf, dan heb je meer woorden nodig om uit te leggen wat je plan is, welke inzicht je hebt en waarom je keuze belangrijks is.

Met dit boek leer je in een paar heldere stappen fotografie te analyseren. Met de overzichten in dit boek benoem je eenvoudig het onderwerp van de foto. Ontrafel je de beeldelementen, volg de strategie van de maker en ontdek je wanneer en hoe foto’s relevant zijn voor het publiek. Je kunt de lijst met duizend woorden als schrijfhulp beschouwen. Je zult de negen vragen van de beeldelementen als handvat voor je openbare besprekingen uit je hoofd willen kennen. Dat foto’s van betekenis veranderen als de context en het medium veranderen is in het bestuderen van dit boek geen hindernis meer, maar een verrijking van de fotografie. Je zult merken dat je publiek zich gelukkiger voelt als jij voor hen het beeld kunt verklaren.

En superhandig: Van dit boek is ook een webversie beschikbaar. Als je je registreert, krijg je gratis toegang, plus relevante extra’s.

Onderwerpen die wij bespraken:

Samenstellen van een tentoonstelling waar zijn advies wordt gevraagd

 • Foto’s analyseren met 9 beeldelementen 
 • Inspiratie van 1.000 woorden ter vervanging van het woord mooi 
 • Het perfecte plaatje en Canon apparatuur 
 • Naaktfotografie
 • Hondenfotografie 
 • Kerkruïnes tussen de Waal en de Lek
 • Urbanfotografie & Reisfotografie
 • Twin Towers In New York en zijn bizarre foto
 • Mysterie van de tijd en het fotograferen van horloges
 • Smartphonefotografie
 • Erwin Olaf en William Rutten
 • Manipuleren van het beeld als fotograaf en Kim Kardashian

Nieuwsgierig geworden wat hij allemaal verteld heeft? Luister dan deze podcast en bekijk de boekentips hierin de beschrijving om zijn boek te bestellen. 

 

Boekentips & links:

 

Link die we besproken tijdens deze Podcast
Tom Meerman bij Bol.com
Tom Meerman bij Managementboek.nl
Erwin Olaf bij bol.com
Smartphone fotografie
Reisfotografie bij bol.com
Naaktfotografie bij bol.com
Canon fotocamera’s bij bol.com
Fotografieboeken bij bol.com
Twin towers bij bol.com
Hondenfotografie bij bol.com


Clubhouse:
Wil je op Clubhouse meepraten? De Boekenclub is er iedere week: Clubhouse en heb je geen invite meer nodig (Androids & Iphone).
Wil je weten welke schrijvers er nog allemaal komen in de Boekenclub op Clubhouse? Check hier in mijn profiel en kan je mij volgen of @Adviesboek op Insta
Adviesboek, Insta & Contact:

Wil je de meer weten over persoonlijke ontwikkeling, groei, mindset, humor, spiritualiteit, podcasts, liefde & geluk? Ga dan naar de website van het Ondernemersadviesboek.nl Heb je tips of vragen? Mail  mij dan!

Vond je het een leuke podcast en wil je een donatie achterlaten? Ga naar: paypal.me/PaulinesPodcast

Wil je zelf ook een podcast starten? Kijk dan eens op de site bij Podbean voor de podcasthosting 

 

Deze foto’s komen uit zijn boek en hebben we besproken!

Veel luisterplezier!