Charlotte Meindersma is de eigenaar van Charlotte’s Law. Zelf noemt ze zich de #kutjurist en  weet alles van ondernemen, juridische zaken, kleine lettertjes, marketing en ze is ondernemerscoach. 

In podcast #15 in de Boekenclub op Clubhouse met Charlotte komen wij erachter dat zij ook een enorme boekenfan is van zowel Managementboeken, marketingboeken als studieboeken. Ook heeft zij op dit moment meer dan 1.100 blogs geschreven en weet ze alles over #contentrecht. En dit is dan ook haar vijfde boek.

In dit boek: Echt ondernemen richt zij zich voornamelijk op doorgroeiers van digitale producten. Voor ondernemers die een trainingen of software verkopen en daar alles uit willen halen. Zij denkt graag mee met jouw onderneming op marketing en juridisch vlak. Want wat komt er allemaal bij kijken als je al aan het ondernemen bent maar wilt doorgroeien? Of als je een samenwerking start? En het is verstandig om van tevoren een aantal zaken goed vast te leggen want die samenwerking kan ook niet werken en hoe ga je dan uit elkaar in zo’n conflictsituatie? 

Zo geeft Charlotte antwoord op ondernemersvraagstukken om te professionaliseren en marketingadvies aan ondernemers die vastzitten in hun onderneming. Ook heeft ze 12 interviews afgenomen van interessante ondernemers die ze verwerkt heeft in haar boek. Verder bespreken we dropshipping, doxing, tadaa-lijstjes, contentmarketing, merkenrecht en boekenmarketing. Ze benoemt ook 8 uitgangspunten voor eerlijke marketing. En leest ze het voorwoord voor. We hebben het over het afbakenen van verantwoordelijkheden zoals met een VA. Is dit juist handig om die een mandaat te geven of mag deze jouw VA tot een bepaalt bedrag uitgeven? Dit zijn een paar zaken waar je mee te maken krijgt als je een team gaat uitbreiden of gaat samenwerken. Vertrouwen en een goed gevoel moeten daarbij zeker aanwezig zijn net als een goede Exit strategie mocht het toch spaak lopen. Vooral bij intellectueel eigendom is dit een lastige situatie. En is dit een conflictsituatie waarin Charlotte om advies wordt gevraagd. Ook hebben we het over de conservatieve branche waar zij in zit en dat ze zich als #kutjurist in onderscheiden heeft. En vragen wij haar wanneer ben jij succesvol?

Op het moment van de opname staat ze op nr. 2 bij Mangementboek.nl met haar boek: Echt ondernemen en graag zou ze op nr. 1 terecht komen. Wil jij haar helpen haar droom te realiseren? Bestel dan hier haar boek: Bij Managementboek.nl

Wil jij graag een keer een Oploskoffie met Charlotte gaan drinken of meer van haar materclasses, cursussen en downloads weten of zien? Check dan haar website: Charlotteslaw.nl