Ze zijn beiden ervaren adviseur, coach en spreker met als kernthema ‘aandacht’ in het professionele en persoonlijke leven. In 2016 hebben ze adviesbureau Wenders.nu opgericht. Samen met vakgenoten begeleiden ze mensen en organisaties vanuit een fundamenteel andere kijk op processen van verandering en vernieuwing, juist op de momenten dat er niets meer lijkt te kunnen. Ook verzorgen ze verschillende opleidingen, workshops en lezingen en zijn ze kerndocent bij The school of life Amsterdam. Ze publiceren voor een divers publiek over de kracht van aandacht. Daarin weten ze telkens op verrassende inspirerende wijze de verbinding te leggen tussen filosofie, psychologie, wetenschap, kunst en de levenspraktijk. 

Ze hebben al eerder boeken geschreven: Leidinggeven aan dertigers, samenwerken met een veeleisende generaties (2004), Proceskunde, een pleidooi voor werken met Aandacht (2016). In 2017 kwam het boek ‘Imperfecte Adviseur, persoonlijke verhalen uit het werk’ uit samen met 6 vakgenoten over de weerbarstige kant van het werk en de persoonlijke vragen en reflecties die daarbij te stellen zijn over perfectie en imperfectie.  

In 2021 kwam dit boek: Eindelijk rust in je hoofd leer je in 40 dagen oefenen in aandacht uit. We hebben een vol leven, waarin werk, familie, vrienden en hobby’s allemaal om aandacht vragen. Drukte en chaos op het werk en privé. In een hard tempo knal je door de weken heen en sta je vol in het leven. Soms voel je na verloop van tijd dat je aandacht versnippert. Je ervaart het gemis van echte aandacht. In zes weken ga je oefeningen doen die in het boek staan die over jouw fundamenten gaan. Fundamenten als aandacht voor jezelf, vrienden en relaties, aandacht voor anderen, jouw creatie, jouw mentale ruimte, jouw emoties, intuïtie en ingevingen en jouw gemeenschap en zingeving. Heldere oefeningen onderbouwd vanuit de psychologie, kunst of filosofie die je helpen in deze reis naar meer rust in je hoofd.  Wil je meelezen met één van hun boeken? Klik hieronder op de foto van het boek om naar Managementboek.nl te gaan.

 

Kortom ontzettend interessant: Luister je mee zondag 17 oktober op Clubhouse?