Aangezien ik zoveel inspiratie kreeg van dit boek en dit het begin was van alle reviews hier. Kan ik je dan ook zeer aanraden om ook dit boek te gaan lezen want het heeft mijn gedachtes scherp gekregen. 

Want of je nu op een dwaalspoor zit in je huidige baan. Of ambities hebt bij defensie. Helderheid over een heldere mindset heeft mij zoveel kracht gegeven!

Ga hem ook lezen en bestel hem hier en krijg nieuwe inzichten!

In het kort:

Voor wie is dit boek geschikt?

Pubers, jongeren, mannen en zeker ook stoere vrouwen, watjes, stoere gasten die bij de marine willen, sporters, managers, coaches, twijfelaars, leraren van voorgezet onderwijs, leiders van sportteams, CEO’s, collega’s, ondernemers, mensen met motivatieproblemen of burn-out klachten, trainers, bikkels, scherpschutters, militairen, oud gedienden, mariniers en ex-mariniers, veteranen.

Inzichten in:

Spanning van missies, beslissingen moeten en kunnen nemen in een split-second, kameraadschap, opbouw van trainingsprogramma’s en eisen, blind op elkaar kunnen vertrouwen, het verder ontwikkelen van leiderschapskwaliteiten door terugkerende zelfreflectie, wat drijft iemand om zich jarenlang zo’n commitment te geven tijdens trainingen en missies, helemaal lichamelijk afgebeuld te worden en dan mentaal sterk blijven, RESPECT!

Is dit boek makkelijk te lezen?

Eerlijk waar, in één zucht uitgelezen.

Categorie:

Teambuilding, mentale weerbaarheid, vertrouwen, sparren, samenwerken, management skills, hiërarchie, oplossingsgericht, snel besluiten nemen, team effort.

Tags: 

Stoere mannen, zwaar lichamelijke inspanning, afzien, mentaal kneitersterk, doorzetten, kameraadschap, tot het gaatje en daar voorbij!

Welke woorden zijn op dit boek van toepassing?

Zelfreflectie, kwetsbaar en stoer en doorzettingsvermogen.

Humor?

Zeker en vaak in barre omstandigheden. In slaap vallen midden in de nacht in een kano en dan overboord vallen in het ijskoude water is achteraf erg hilarisch als je weet dat er dan geen ongelukken gebeurd zijn….

Schrijfstijl:

Luchtig en zeer gedetailleerd beschreven.

Achtergrondinfo

Er zitten factsheets in over welke opleidingen Sander gevolgd heeft bij Defensie. Hoe lang deze geduurd hebben en wat de toelatingseisen waren. Het slagingspercentage geeft toch wel aan dat die opleidingen alleen bestemd zijn voor bikkels… Erg fijn voor een leek als ik als naslagwerk….

Van Mariniersopleiding (EMV MARNS) naar de Commando opleiding (ECO). Daarna de Kikvorsmanopleiding (KVM of kikkeropleiding). Gevolgd door de Jungle-instructeursopleiding (JWIC). De Onderofficiersopleiding (VVO), Medic opleiding (Medic SF), Opleiding vrijevalparachutist, Temleidersopleiding (TLSO), Spineropleiding, Antiterreuropleiding (NIO).  

Tjonge wat heeft hij een doorzettingsvermogen en afgezien…..

Gelukkig is hij bij de Special Forces beloond voor zijn verdiensten en benoemd tot ridder in de orde van Oranje-Nassau. Vanaf 2017 geeft hij trainingen in persoonlijke groei en teamontwikkeling bij de Unbreakable Academy.

En er is nieuws! Sander is bezig met zijn tweede boek! Hoe tof is dat! Ik hou jullie op de hoogte!!

Voor wie is dit boek een aanrader?

Voor bikkels en watjes.

Wat maakte de meeste indruk?

Dat ik het knap vind dat jij mij helemaal kan meenemen in de wereld die Defensie heet. Ik bedoel inderdaad als leek en 40plus vrouw. Ik kreeg nieuwe energie en kwam in een mentale vreetkick terecht! Bedankt Sander!

Wanneer ga jij dit lezen?

Ik zeg het regent genoeg in Nederland. In een paar avonden heb je hem uit! Een boek om nooit te vergeten! Dat gun je iedereen.

Verkrijgbaar als:

Paperback en Ebook. Er is ook een podcast van Scherpschutters te beluisteren waarin Sander zelf vertelt over zijn ervaringen omtrent dit boek. Luister hier naar de podcast.

Cijfer: 0-10

9.5/10

*Alle foto’s in deze review zijn ter ondersteuning en citaten uit het boek: Niet te breken van Sander Aarts.