Een aantal dagen geleden was ik op pad voor een zakelijke fotoshoot in het Muiderslot in Muiden. In opdracht van De Raadgevers mocht ik portretfoto’s maken van Maarten Arend Brons van Edelglas. Hij is een echt vakman in hart en nieren en hij heeft jarenlange ervaring op het gebied van allerlei soorten glas.
En dat bleek ook wel. Aangekomen bij deze geweldige locatie kreeg ik al gauw te horen wat hij allemaal voor restauratiewerkzaamheden had uitgevoerd in het Muiderslot en waar hij nu nog mee bezig is.


IMG_1828klein (1)Alle glas in lood ramen zijn een keer in de zoveel tijd aan vervanging toe omdat ze heel snel kapot gaan. En dat betekent dat als een raam uit zo’n 30 ruitjes bestaat hij ze 1 voor 1 uit het lood moet halen en die vervangen. Wat een monnikenwerk! Want er zijn echt heel veel ramen! Maar het resultaat mag er zijn.
En iedereen die meegaat voor een rondleiding wil natuurlijk wel zien dat het netjes wordt onderhouden.
Voor de foto hebben we een mooie hoek uitgekozen die uitkeek op het binnenterrein. De opdrachtgever wilde graag een rood accent in de foto om zo een “rode” draad in de serie portretten terug te laten komen. Die hebben we gevonden in de rode luiken van het slot en de rode kussentjes voor de ramen in de zitjes.


Binnen- en buitenlocatie in de regio Utrecht

Uiteraard is deze locatie ook toegankelijk en perfect geschikt voor bruidsparen. Ik kreeg een erg vriendelijke uitleg over de mogelijkheden voor het maken van een bruidsreportage in het slot. Je mag de bruidsauto zelfs helemaal doorrijden tot aan de ophaalbrug. Je kan in ieder vertrek op het moment dat je voor de rondleiding kiest en wil je alleen op het binnenterrein en in de tuin erom heen, dan hoef je alleen toegang te betalen. Dus als je met 4 vier man daar naartoe zou gaan ben je net iets meer dan €100,- kwijt mocht je echt alles willen. En vergeet de schitterende hofjes bij de entree niet! Kortom een schitterende locatie met erg vriendelijk personeel. Een aanrader wat mij betreft ook als het regent en je nog op zoek bent naar een binnenlocatie!Ik ben altijd op zoek naar leuke fotolocaties voor een fotoshoot, dus kent iemand nog een mooie locatie? Laat het mij weten: pauline@klikklak.nu. Kijk op klikklak.nu voor een overzicht van de fotolocaties ervaring mee heb.Heeft u ook interesse in een zakelijk portretfoto op locatie? Laten we dan een afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken.