Zij is personal trainer en wil met dit boek de wereld een stukje mooier maken. Het is een kinderboek over drie kinderen die een speurtocht gaan maken en een spannend avontuur beleven. 

In gesprek met Mirjam Koornneef bespreken we haar kinderboek dat zelfs een gebarenfilm en hoorspel bevat. Wat dit boek ook geschikt maakt voor blinde en dove kinderen. Het boek: Team Avontura en het mysterie van het Quackmonster gaat over drie kinderen die samen een spannend avontuur beleven tijdens een speurtocht in het bos. Daar zetten ze gezamenlijk hun krachten in. En alle zintuigen komen hier aan bod waardoor het verhaal nog beter binnenkomt en blijft hangen. Lisa is blind, Jay is doof en Lu heeft geen beperking maar kan wel een gebarentolk spelen of misschien is er toch wel een beperking?

Dit boek is geschikt voor kinderen tussen de 6 en 10 jaar. En past perfect in het thema Inclusie. Dit boek nodigt uit zodat kinderen samen dingen ondernemen en leren van elkaar. Er zijn ook boekenpakketten, lesbox en spelmaterialen beschikbaar voor bijvoorbeeld op een school of BSO. De passie en haar inzet van Mirjam komt van 25 jaar geleden toen ze in Brazilië d.m.v. gebarentaal contact kon maken met de kinderen terwijl ze niet de taal sprak. Verder is dit boek ontstaan door het bezegelen van een 25-jarige vriendschap. Ook staat ze stil bij mensen die het Usher syndroom hebben waardoor je langzamerhand blind en doof wordt. En bespreken we uitgebreid haar opleiding waar ze zintuigelijke stadsgidsen een opleiding geeft zodat die zelf in hun eigen stad rondleidingen kunnen verzorgen.  

Verder komt er ook een 2e boek over avonturen aan. En is ze bezig om audiomaterialen en 3D materialen van bekende punten in Rotterdam uit te geven. En spreek ze over de belangrijkheid van “echte” tolken. Kortom een boeiend gesprek dat erg interessant is voor mensen in het onderwijs en die met kinderen werken! Luister je mee?

Wil je haar boek bestellen en eens op haar website wat ze voor jou kan betekenen? Check: Team Avontura!