In opdracht van een vaste klant ben ik op dit moment bezig met het maken van productfoto’s voor kraftpapier vellen van Papicolor. Onlangs heeft Papicolor International BV het papierassortiment uitgebreid en kun je vanaf nu kraftpapier kopen. De collectie “Elements” bestaande uit drie verschillende series Natura, Parchment en Marble is uitgebreid met een gerecyclede papierlijn. In totaal bestaat de lijn uit 32 producten en 17 kleuren. De Elements collectie bestaat uit producten die hun uitstraling ontlenen aan de natuur en dat maakt het maken van productfoto’s altijd weer een beetje specialer.

 

CERT adv papicolor 180x132 okt 2013[1]

De eerste serie productfoto’s was voor drie verschillende producten in vier verschillende kleuren. Enveloppen, normaal papier en heerlijk dik karton. Allemaal met een ruwe en natuurlijke structuur. Alle producten moeten op een natuurlijke manier worden gefotografeerd waardoor ik automatisch uitkwam op een buitenlocatie.

Met natuurlijk licht krijg je uiteraard een beter effect. Daarnaast heb ik uiteraard verschillende overzichtsfoto’s gemaakt voor in de nieuwe advertentie om de hele serie te kunnen laten zien.

[/one_half_last]

 

Mijn klant werkt net als ik graag in een hoog tempo, dus de productfoto’s moesten snel worden opgeleverd. Dat vraagt om creativiteit en flexibiliteit voor wat betreft planning, uitvoering en oplevering. Gezonde professionele stress die mij scherp houdt en uitdaagt om beter en sneller te kunnen werken. Zelfs met ruim acht jaar ervaring als fotograaf leer je elke dag bij, wanneer je jezelf blijft uitdagen!

Het contact met mijn klant is altijd goed geweest en daar hebben we veel tijd en energie in gestoken. Door altijd meer te doen dan verwacht zorg je er voor dat je blijft verrassen. Ik heb geen gesprekken meer over tarieven of snelheid van oplevering. Door onze jarenlange samenwerking weten wij wat we aan elkaar hebben en wat we van elkaar mogen verwachten. Dat is prettig.

[one_half]De volgende opdrachten komen er aan en nu ik weet wat het product is kan ik mijzelf weer uitdagen om met de volgende serie aan de slag te gaan. In dit artikel in de Hobby Handig staan de eerste resultaten. Altijd leuk om mijn werk terug te zien in de media, dan krijg je een goed beeld wat jouw productfoto’s toevoegen. Dat is uiteindelijk waar het gaat toch?

Ik ben blij met een mooie serie productfoto’s, de klant kan de foto’s gebruiken voor elk medium ter promotie en voor de creatieve klanten die kraftpapier vellen willen kopen werkt een goede productfoto vaak bepalend voor de uiteindelijke keuze. Productfoto’s zijn bedoeld om promotie en verkoop. Een goede productfoto moet aansporen tot zakendoen of het bezoeken van een website. Spreekt de foto niet tot de verbeelding van de eindklant dan heb je het doel gemist.

 

HH 176 - nieuws[1]

 

Wil jij ook kraftpapier vellen van Papicolor International BV in jouw assortiment? Neem dan contact op met r.knol@papicolor.nl. Ben jij creatief en op zoek naar allerlei mooie papiersoorten? Kijk dan eens op de webshop en bestel direct online. De nieuwe serie is vanaf 04 November 2013 te koop.

Zo kun je Papicolor bereiken:

Papicolor

 

emailhome