Met de huidige economische situatie is het voor de meeste bedrijven op dit moment lastig om te investeren in het zoeken van nieuwe klanten. Ondanks dat de situatie daar eigenlijk wel om vraagt. Er wordt veel georganiseerd om de bedrijven regionaal te verbinden in de hoop dat daar vruchtbare samenwerkingen uit voortkomen. Maar na onderzoek blijkt dat de meeste initiatieven niet het gewenste resultaat opleveren. Dus zoeken bedrijven naar alternatieven die minder kosten of meer opleveren. Dat is uiteindelijk wat elke ondernemer wil.
Dit alternatief wordt vertaald door een nieuw initiatief om ondernemers te verbinden in de regio Utrecht. De uitgave van een boek wordt gecombineerd met een plek online, waar ondernemers terecht kunnen voor informatie over hun eigen vakgebied en interessante bijeenkomsten in hun eigen regio. Experts van elke vakgebied vertellen hun visie op ondernemerschap en bieden de lezer concrete oplossingen om beter te kunnen ondernemen.
Een boek

Elke ondernemer is op zoek naar informatie die zijn of haar bedrijf kan helpen groeien. En deze informatie wordt gebundeld in een nieuw boek dat medio 2013 zal worden gepubliceerd. In de uitgave komen 50 verschillende ondernemers aan het woord die elk als expert worden gezien op hun vakgebied. Naast het delen van kennis wordt de lezer voorzien van praktische informatie om met elk deelgebied van het ondernemen direct aan de slag te kunnen.
Een plek online

De fysieke uitgave van het OndernemersAdviesboek wordt online ondersteund en dat geeft de deelnemende bedrijven de mogelijkheid om dieper in te gaan op de verschillende onderwerpen. De lezer kan online alle informatie terugvinden die door de branche organisaties, vakbladen en natuurlijk de experts zelf wordt gedeeld.
Bijeenkomsten

Aanvullend worden er per vakgebied bijeenkomsten op maat georganiseerd om de ondernemer uit de regio persoonlijk te kunnen helpen bij het zoeken naar oplossingen voor een betere positie in de markt. Initiatiefnemer Pauline Seij: “Ik wil ondernemers in Utrecht helpen om betere zakelijke contacten te leggen waar zij meer rendement uit halen.” Door alle regionale bijeenkomsten te verzamelen en online toegangelijk te maken, zorgt zij er voor dat ondernemers in Utrecht weten waar ze naar toe kunnen om nieuwe contacten op te doen. “Want het begint met het leggen van nieuwe contacten”, aldus Pauline.
Alle informatie is nu voor alle soorten ondernemers regionaal bereikbaar. En het maakt niet uit of je pas gestart bent of al langer een eigen bedrijf hebt. Want elke ondernemer wil hetzelfde, meer rendement. Door een intensieve samenwerking met de regionale ondernemersverenigingen, de branche organisaties en de overheid krijgen de ondernemers veel informatie om concreet aan de slag te kunnen en contact te zoeken met andere ondernemers in de regio Utrecht.


Over OndernemersAdviesboek

Het OndernemersAdviesboek is een afgeleide van het succesvolle boek Leidsche Rijn onderneemt! Hierin zijn meer dan 30 lokale ondernemers gebundeld met als doel een inzicht te geven in welke verschillende soorten ondernemingen er zijn in Leidsche Rijn en wat zij bijdragen aan de regio. Hoewel kennis van de eigen bedrijfsactiviteiten bij ondernemingen aanwezig is weten regionale spelers elkaar niet altijd te vinden, waardoor zij niet tot zaken komen. Daarom wordt in 2013 dit boek uitgeven in de regio Utrecht wat daarin verandering moet brengen. Naast de publicatie van een boek worden er door de 50 deelnemende partijen regionale bijeenkomsten op maat georganiseerd om zo direct met potentiële klanten in contact te komen.
Kijk voor meer informatie op www.ondernemersadviesboek.nl.