Voedselbank

Met grote verbazing heb ik geluisterd naar één van de initiatiefneemsters van Stichting Vrienden Voedselbank Leidsche Rijn. Er zijn maar liefst 50 gezinnen in Leidsche Rijn die afhankelijk zijn van de voedselbank om elke week normaal te kunnen eten! Toen Mirjam Storm van Leeuwen mij vertelde hoe alarmerend de situatie werkelijk is, heb ik geen moment getwijfeld. In overleg met Pauline van het OndernemersAdviesboek heb ik besloten om ons netwerk en onze kennis ter beschikking te stellen van een prachtig initiatief.

Structurele verse maaltijden

Het doel van de Stichting Vrienden Voedselbank Leidsche Rijn is om voor 55 gezinnen elke week minimaal één keer een gezonde maaltijd aan te bieden. In samenwerking met Voedselbank Leidsche Rijn zorgt deze stichting voor verse producten die bijdragen aan de gezondheid van deze gezinnen. “De donaties bij de voedselbank worden verzameld in kratten die deze gezinnen gratis kunnen afhalen,” licht Mirjam toe. “Helaas is de vulling van deze kratten vaak grillig en lang niet altijd voldoende en voedzaam!” Er zijn zeker goede combinaties te maken van producten, maar vaak is er niet echt sprake van een echte maaltijd. En al zeker niet van verse producten.

Door het organiseren van verschillende initiatieven in Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn kan de stichting in ieder geval één keer per week een bijdrage leveren aan de voedselpakketten bij de Voedselbank. “Tot nu toe lukt het ons om elke week een verse bijdrage te leveren aan de Voedselbank, maar wij zijn op zoek naar een meer structurele oplossing.” Mirjam geeft aan wat volgens de stichting de echte oplossing is en hoe zij op een structurele manier kunnen garanderen dat deze gezinnen elke week echt iets gezonds kunnen eten. “Wij hebben geld nodig om zelf te kunnen bepalen wat, wanneer en hoeveel verse producten wij nodig hebben per week”

Op jaarbasis heeft de stichting minimaal €12.000 nodig om elke week 55 gezinnen te kunnen helpen aan een gezonde maaltijd. Wat voor velen in Leidsche Rijn heel gewoon is, blijkt een hele opgave. De stichting kiest ervoor om kwaliteit en continuïteit te leveren. “Wij garanderen nu 55 gezonde maaltijden per week en niet minder. Dat is waar deze gezinnen op kunnen rekenen!” Dat betekent dat de budgetten worden verspreid over meerdere weken. Wanneer er donaties worden gedaan door bedrijven en particulieren zorgt dat voor zekerheid van levering voor de komende periode.

Waarom zou u investeren?

Met het OndernemersAdviesboek helpen wij bedrijven bij hun regionale marketingactiviteiten door onder andere het schrijven van artikelen waarin wij bedrijven op een unieke wijze presenteren aan de markt. Daar zijn wij goed in en het levert onze klanten ook echt iets op. Meer promotie in de regio resulteert direct in meer omzet en bekendheid. Maar waarom zou u als ondernemer nu investeren in dit initiatief van de Stichting Vrienden Voedselbank Leidsche Rijn? Natuurlijk wilt u uw bijdrage leveren aan het maatschappelijk ondernemerschap in Utrecht. Maatschappelijke betrokkenheid is altijd goed voor uw imago in de regio. Maar laten we eerlijk zijn. Het moet ook wel iets opleveren, toch?

De stichting zoekt 12 nieuwe zakelijke vrienden die ieder een maand voor hun rekening willen nemen. Dat betekent dat u als ondernemer voor €1000 investeert in 200 verse maaltijden waar 55 gezinnen die maand mee geholpen zijn.

En dit is wat u krijgt:

U kunt uw verhaal vertellen aan alle ondernemers in de regio Utrecht waarbij wij u helpen bij een unieke presentatie door middel van artikelen over uw bedrijf. Al het fotomateriaal kunt u vrij gebruiken voor uw eigen marketing, website of brochures. En wij werken intensief samen met u aan een goed resultaat. Meer aandacht van potentiële klanten uit de regio!

Dus waarom investeert u in dit initiatief? Omdat u uw bedrijf een plek gunt tussen de 12 unieke ondernemers in Utrecht als trotse Vrienden van de Voedselbank van Leidsche Rijn!

Voor meer informatie over deze aanbieding kunt u contact opnemen met Stichting Vrienden Voedselbank Leidsche Rijn of stel uw vraag direct aan het OndernemersAdviesboek.