logo_NWG_nl_smal_001

 

1) Bepaal altijd jouw doelstelling voordat je gaat netwerken!

Netwerken is niet alleen voor accountmanagers en directeuren. Elke werkgever en werknemer kan veel verdienen met netwerken. Voordat je een keuze maakt voor een netwerk is het goed te weten met welk(e) doel(en) je gaat netwerken:


 


2) Welk soort netwerk past bij het individu en organisatie?

Er zijn vele soorten netwerken die één of meerdere doelstellingen kunnen behalen. De Netwerkgids geeft je mogelijkheid om de volgende netwerken te selecteren:


Bedrijfsinitiatief

Netwerk georganiseerd door een commerciële onderneming die netwerken niet als core-business heeft.

Beroepsorganisatie

Een netwerk van vakgenoten of specialisten.

Brancheorganisatie

Netwerk van een beroepssector.

Businessclub

Professioneel netwerk met zakelijk / sociaal doel.

Evenement organisator

Bijeenkomsten met standhouders en bezoekers.

Flexplek locatie

Aanbieder van faciliteiten voor flexibele werkomgeving.

Ondernemersvereniging

Lokaal zakelijk netwerk van ondernemers.

Online netwerk

Netwerk dat initieel verbindend is door een internet web applicatie.

Overheid / non-profit instelling

Netwerk georganiseerd door niet commerciële organisaties.

Serviceclub

Netwerk met een sociale of maatschappelijke doelstelling.

Sport

Businessclub met als verbindende factor sport.

Vakbond

Netwerk van werknemers in een sector, branche of signatuur.

Winkeliersvereniging

Netwerk van gevestigde lokale detailhandelaren.

Overige

Elk individu heeft zijn eigen netwerk opgebouwd uit bijvoorbeeld aansluiting bij een sportvereniging, club gebaseerd op hobby en studiegenoten van gevolgde opleidingen. Maar contact met vrienden, kennissen en familie zijn een waardevolle manier om het netwerk te behouden en uit te breiden.
3) Investeer in een goede S.W.O.T. analyse

Bedenk goed waarom, wanneer en waar je gaat netwerken. Wat zijn jouw sterke en zwakke punten als individu en organisatie (product, dienst, pitch, prijs, non-verbale communicatie etc.). Wat zijn de kansen en bedreigingen in de markt (doelgroepbepaling, demografische factoren, concurrentie, economische situatie etc.). Overigens is netwerken een uitstekende bron om de laatst genoemde gegevens in kaart te brengen.
4) Maak persoonlijk contact met het netwerk

Persoonlijk contact is belangrijk. Bestudeer de informatie uit de zoekresultaten goed en neem contact op met de contactpersonen van het betreffende netwerk. Bespreek jouw doelstellingen (1) en S.W.O.T. (3). De presentaties van de Gouden Netwerken in de zoekgids hebben een contactformulier, zodat je snel en makkelijk de juiste contactpersoon van een netwerkorganisatie om persoonlijk en op maat advies kan vragen.
5) Persoonlijk advies van Netwerkgids Nederland

Er komt veel kijken bij het maken van een juiste keuze. Mocht dit stappenplan geen goed resultaat opleveren, neem dan contact op met Rens Tanis of Aart Hilhorst voor persoonlijk en onafhankelijk advies: 06- 390 15 100. Of kijk bij Netwerktraining Individueel of Groepen.

Bent u een bestuurder van een eigen netwerk?

Echt kan onderscheiden van de ruim 2300 andere netwerken in de Netwerkgids en als eerste gevonden worden? Meld u dan nu aan voor een Gouden Netwerkpakket!

[button_link url=”http://www.netwerkgidsnederland.nl/bestuurdervaneennetwerk/default-detail.php?Adverteren-in-de-Netwerkgids-2″ style=”grey”]Aanmelden[/button_link]