Klikklak.nu

Logo-Klikklak-468x60

OAB59 Eigen pagina Klikklaknuklein

Pauline Smale, Fotograaf

Website:  www.klikklak.nu
Email:      pauline@klikklak.nu
Telefoon:   06-11055130
twitter_2facebookpinterest-xxl0996-linkedin-logo

 

Als initiatiefnemer van het OndernemersAdviesboek ben ik als fotograaf uit mijn comfortzone gestapt. Vanwege de grote mate van concurrentie in de regio Utrecht wilde ik mijn markt op een andere manier benaderen. Met de focus op zakelijke fotografie zoals portretten, productfotografie, evenementen en bedrijfsreportages heb ik mij eerst gericht op het benaderen van bedrijven uit mijn eigen netwerk. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer netwerken in de regio Utrecht waar je diverse potentiële klanten kunt vinden.

Mijn ervaring is echter wel dat de contacten die je opdoet tijdens deze netwerkbijeenkomsten vaak niet snel genoeg tot business leiden. De reden hiervoor is dat iedereen elkaar iets probeert te verkopen of juist te vrijblijvend is! 

Dat werkt dus niet altijd. Wat is dan de oplossing? Een online netwerk met daarin een presentatie per vakgebied zodat iedere ondernemer zijn persoonlijke verkooppraatje kan houden zonder te worden afgeleid door al die andere ondernemers die ook iets willen vertellen. 

Na een studie van 3,5 jaar aan de Fotovakschool in Amsterdam werk ik nu al sinds april 2006 als zelfstandig fotograaf waarbij ik mij vooral richt op zakelijke portretten, productfotografie, bruiloften en familieportretten in de regio Utrecht. Een afwisselend vak met diverse markten om te benaderen. De spin-off van mijn zakelijke klanten is groot voor zowel zakelijke (vervolg-)opdrachten als privé-opdrachten. En andersom werkt dat ook goed. Wat mij opvalt sinds de lancering van het OndernemersAdviesboek online is dat de spin-off hiervan voor zakelijke fotografie opdrachten enorm is. En dat was ook precies de bedoeling!

Portretfotografie

Voor 2019 verwacht ik voor meer nieuwe zakelijke klanten portretten te kunnen maken van medewerkers, collega’s en klanten. Mijn vaste klanten zijn onder andere Albron, Cliniclowns en 3MO. Door mee te denken in de voorbereiding van een fotoshoot neem ik vaak werk uit handen van mijn directe contactpersoon. Dat werkt prettig voor hen en zeker voor mij. Ik heb meer controle op het verloop van de dag en de klant weet dat de fotoshoot op tijd klaar en dat het dus goed geregeld wordt. 

Samen met de persoon voor de camera maken we een selectie van de mooiste foto’s en die worden na bewerking opgeleverd in diverse bestandsgrootte zodat het fotomateriaal altijd voor alle vormen van marketing kunnen worden gebruikt. Door concrete afspraken te maken voor wat betreft oplevering zorg ik ervoor dat de klant de foto’s ook op tijd krijgt. Hierdoor lever ik mijn bijdrage aan bijvoorbeeld een nieuwe website, een jaarverslag, een smoelenboek of een reclamecampagne.

 

 

voorbeeld portretfotografie

 

Wilt u ook portretfoto’s laten maken voor uw bedrijf? Ga dan naar Zakelijke Portretten om meer voorbeelden te bekijken en neem contact op voor het maken van een afspraak bij u op kantoor.

 

 

 

 

 

Productfotografie

Voor diverse webshops en productcatalogi heb ik producten gefotografeerd van onder andere Audi en Sunleaf via Busymark & Prima Ontwerp. Vaak op locatie van de klant zoals bijvoorbeeld voor Woodpecker en Hessing. Maar wanneer het kleinere formaten betreft kan ik de producten ook perfect fotograferen in de studio.
Veel productfoto’s moeten achteraf bewerkt worden om ze vrijstaand te kunnen maken of om net even een andere uitsnede te krijgen. Dat is geen probleem. Het is meer van belang dat we samen duidelijk hebben geformuleerd hoe het eindresultaat er uit moet zien. Dat maakt het uitvoeren van de nabewerkingen een stuk gemakkelijker.

 

 

Busymark25klein

 

Heeft u een serie producten dan is het altijd aan te raden om de hele serie ineens te fotograferen. Zo krijg je eenheid in de foto’s en worden de producten in dezelfde stijl weergegeven. Heeft u eenmaal een stijl gekozen dan zal ik voor herhaalopdrachten zorgen voor een identieke registratie.

 

Stockfotografie

Stockfoto’s worden vaak gebruikt voor het vullen van websites of voor drukwerk waarbij een bedrijf zelf geen goede sfeerbeelden heeft. Het betreft foto’s van producten, personen en ook soms landschappen. Ik heb een aantal foto’s gemaakt specifiek bedoeld om de sfeer voor in een bedrijf vast te leggen.

Amco2 11(1)Evenementen
Een bedrijfsfeest, productpresentatie of een festival. Op locatie ben je druk met het vastleggen van de momenten zoals deze zijn gecommuniceerd in het draaiboek. Daarnaast is het de uitdaging om de juiste sfeermomenten vast te leggen waarin gasten en artiesten op een onbewaakt moment even niet weten dat er een camera staat.

Naast de Lions IJsselstein en Gouda Vuurvast leg ik regelmatig voor netwerkvereniging Meerbusiness de diverse bijeenkomsten vast om zo een beeldend verslag te maken voor op de website. Zo heeft elk evenement weer een eigen benadering. Voor het OndernemersAdviesboek zullen wij in de 2e helft van 2013 ook bijeenkomsten organiseren voor onze klanten en natuurlijk leggen ik ook de presentatie van het OndernemersAdviesboek vast!

 

 

LIONSIJsselstein103klein

 

Heeft u binnenkort een evenement? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken en kijk op Evenementenfotografie voor meer voorbeelden.

 

 

 

 

 

Bedrijfsreportage

Om het proces vast te leggen voor een bedrijf moet je als fotograaf creatief zijn en oog hebben voor de juiste lijnen. Na de briefing van de klant krijg je een beeld van de producten en diensten en hoe het bedrijf deze produceert en verwerkt. Maar wat is nu kenmerkend voor het bedrijfsproces? Voorbereiding is essentieel en samen met de opdrachtgever kom je er altijd wel uit.
Een bedrijfsreportage kan het vastleggen van een bedrijfsproces zijn, waarin je stap voor stap de belangrijkste onderdelen van het proces vastlegt. Voor productiebedrijven is dat meer voor de hand liggend dan bijvoorbeeld een makelaar. Ik ga in gesprek met de ondernemer en weet dan precies hoe de foto’s zijn of haar bedrijf het beste weergeven.

 

 

Reportage

 

Uw bedrijfsproces vastleggen? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken en kijk op Reportage voor meer voorbeelden.

 

Voeg je koptekst hier toe