interne communicatie

Interne communicatie verbeteren?

Interne communicatie is een complex verhaal. Want wanneer is het goed? En hoe kan het nu beter? Want wat is slechte communicatie op de werkvloer? Of waarom moet het beter? Voordat je het kan verbeteren is het handig om de interne communicatie eerst in kaart te brengen. Structuur in een theoretisch kader. En wat is er noodzakelijk zonder dat het een proces tussen collega’s afremt? En hoevaak is het noodzakelijk? En via welk medium? Of met welke tools? En het is natuurlijk essentieel om het belang van goede interne communicatie in te laten zien voor iedereen op de werkvloer.

De meest gestelde vragen door ondernemers over interne communicatie:

Krijg je op een soepele manier alle medewerkers er van bewust van dat onderling goed en duidelijk gecommuniceerd dient te worden? Ruis wil niemand binnen het bedrijf en vooral niet als klanten de dupe gaan worden van het gebrek aan intern overleg. 

Hieronder volgen 6 tips:

  1. Stel een intern communicatieplan op
  2. Zorg dat teams en afdelingen onderling op vaste basis met elkaar overleg in plannen
  3. Zorg dat het duidelijk is wie communiceert en hoe dat gaat en wie daar verantwoordelijk voor is
  4. Stel momenten in om te evalueren, er zijn altijd verbeterpunten
  5. Interne communicatie met in de bedrijfsstrategie en plannen opgenomen zijn
  6. Bepaal welke hulpmiddelen hiervoor nodig zijn 

Artikelen over interne communicatie:

Cursus & Opleidingen:

Wil je ook de interne communicatie verbeteren?
Er zijn zoveel verschillende methodes om dit te verbeteren. Dit kan door trainingen of workshops. Of interne trainingen binnen het bedrijf. Maar alles valt of staat met het begin en achtergrondinformatie. Verdiep je in de mogelijkheden en ga op onderzoek uit zodat je antwoorden krijgt op de vragen die er zijn binnen jullie organisatie. Want sommige dingen zijn makkelijk op te lossen met een goede structuur of een app. Maar vaak behoeft het veel aandacht met een communicatie strategie.

Lees verschillende boeken en verrijk je kennis! Klik hieronder voor een selectie populaire boeken en bestel bij bol.com.